fbpx

Michael Jackson Estate a învins HBO, reușind să obțină arbitrarea litigului dintre aceștia

Disputele născute între administratorii averii lui Michael Jackson și HBO au punct de plecare defăimarea cântărețului cu ocazia difuzării documentarului ,,Leaving Neverland” de către HBO.

Documentarul HBO din 2019 „Leaving Neverland” l-a acuzat pe regretatul cântăreț că a abuzat sexual doi băieți tineri, iar administratorii domeniului Michael Jackson au dat în judecată HBO solicitând despăgubiri de 100 de milioane de dolari, relatează presa internațională.

Documentarul HBO ce detaliază relatările presupuselor victime ale lui M.Jackson și ale abuzului sexual asupra copiilor, încalcă, în opinia moștenitorilor lui Michael Jackson, o clauză de confidențialitate veche de 27 de ani.

La rândul său, HBO acuză domeniul Jackson că ar fi încercat să reducă la tăcere victimele abuzurilor sexuale.

Gigantul media susține că, clauza de nediscreditare stipulată pentru filmul despre concertul din 1992 din turneul „Dangerous” al lui Jackson este irelevantă pentru actuala dispută.

Anul trecut, o instanță inferioară a admis însă moțiunea domeniului Jackson de a trimite litigiul la arbitraj, conform prevederilor acelui contract. HBO a făcut recurs, dar luni, 14 decembrie 2020, un complet de trei judecători al Curții de Apel 9 Circuit a confirmat hotărârea instanței inferioare.

Judecătorii au recunoscut că procesul poate fi „frivol”, după cum a susținut HBO, dar au spus că va reveni unui arbitru să stabilească dacă este așa.

“Contractul conținea o clauză cuprinzătoare de arbitraj care acoperă plângerile în cazul în care HBO îl defăimează pe Jackson, încălcând obligațiile de confidențialitate în curs”, a decis comisia. “Putem identifica numai dacă părțile au convenit să arbitreze astfel de plângeri; este de competența arbitrului să decidă dacă aceste plângeri sunt meritorii.”

HBO a încercat să evite arbitrajul, spunând că rețeaua de televiziune nu intenționase niciodată să-i acorde lui Jackson și moștenitorilor săi un drept de veto asupra a ceea ce rețeaua ar putea vreodată să spună despre el.

Avocatul rețelei de televiziune, Theodore Boutrous, a susținut, de asemenea, că contractul din 1992 expira efectiv odată ce fiecare parte și-a îndeplinit obligațiile.

Completul – judecătorii de circuit Richard Paez și Lawrence VanDyke și judecătorul de district Karin Immergut – au respins acest argument.

„O clauză de arbitraj poate încă lega părțile, chiar dacă părțile au îndeplinit în totalitate contractul cu ani în urmă”, au decis aceștia.

HBO are posibilitatea de a face apel la hotărârea completului celui de-al 9-lea Circuit sau să continue judecarea în fața arbitrului.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina