fbpx
Metoda ”ziarul” exemplificată pe internet

Metoda de furat ”ziarul”, folosită pe o terasă din Cluj. Atenție la telefoane!

Doi tineri care au furat un telefon mobil scump de pe o masă de la o terasă din Cluj au fost prinşi cu ajutorul oamenilor din zonă. Cei doi au distras atenția păgubitului cu un ziar.

Ieri, 21 august., în jurul orei 14, s-a solicitat intervenţia poliţiştilor pentru identificarea unor persoane care au sustras un telefon mobil în incinta unei terase din Cluj-Napoca. Cei doi hoți au fost opriți de alți oameni de pe terasă.

Poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca i-au identificat, fiind vorba de doi tineri de 22 și 21 de ani, unul din Cluj-Napoca și celălalt din Chinteni. Telefonul mobil vizat  valorează aproximativ 2.500 lei.

Potrivit polițiștilor, telefonul s-a aflat pe masă, în faţa proprietarului, iar suspecții au distras atenţia acestuia folosind un ziar. De obicei, acest gen de hoți acționează în doi și cer anumite indicații victimei cu privire la ce scrie în respectivul ziar. În acest timp, unul își furișează mâna pe sub ziar și fură telefonul.

Telefonul a fost restituit părţii vătămate, iar faţă de cei doi tineri a fost dispusă continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind luată măsura reţinerii acestora pentru 24 ore.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente, urmând ca tinerii să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Prin comunicatul de presă trimis, IPJ Cluj mulţumeşte persoanelor care au ajutat la prinderea hoților ”pentru spiritul civic de care a dat dovadă şi pentru contribuţia activă adusă în procesul de descurajare a acestui gen de fapte. Chiar dacă pentru unii spiritul civic înseamnă a-ţi „pierde” timpul cu declaraţii la poliţie, nu trebuie să uităm faptul că mâine fiecare din noi poate fi cel care are nevoie de ajutorul celor din jur. A nu fi nepăsător la ceea ce se întâmplă în jurul tău şi a sesiza poliţia atunci când ceva sau cineva ţi se pare suspect, nu îi ajută numai pe ceilalţi, ci şi pe tine!”, au transmis reprezentanții poliției clujen.

Comments

comentarii

Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult
Un tânăr din Cluj-Napoca fost prins de jandarmi după ce vrut să intre în casă peste fosta concubină cu un cuțit. Acesta s-a automutilat și a ajuns la spital.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. Doar botanistii mai pun botu la asa vrajeala ieftina.

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!