fbpx

Polițiștii clujeni au ținut moment de reculegere în memoria ”dulăului” Gheorghe Ionescu

Polițiștii clujeni au ținut un moment de reculege în memoria colegului lor din București, Gheorghe Ionescu, poreclit ”dulăul”, decedat după ce a fost lovit cu mașina de un afacerist turc.

”În semn de respect şi solidaritate, azi, orele 13.00, poliţiştii clujeni aflaţi în serviciu la nivelul judeţului Cluj vor ţine un moment de reculegere în memoria colegului nostru, sublocotenent post-mortem Gheorghe Ionescu, care a decedat în misiune.

În aceste momente de profundă durere, provocată de pierderea colegului nostru, dorim să ne alăturăm tuturor celor ce adresează condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Gheorghe Ionescu a fost înmormântat, duminică, în jurul orei 13.00, la Cimitirul Ghencea 2 Militar, cu onoruri militare. Vicepremierul Gabriel Oprea şi întreaga conducere a Ministerului Afacerilor Interne au participat la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu.

Trupul neînsufleţit al poliţistului a fost dus vineri la casa pe care acesta o construia împreună cu familia, iar sâmbătă seară va fi depus la capela cimitirului.

Agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare şi va sprijini familia cu tot ce este necesar. Soţia lui Gheorghe Ionescu va fi angajată la MAI şi va primi un ajutor de 20.000 de euro, conform legislaţiei.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu avea 44 ani şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

“Cu profundă tristeţe anunţăm plecarea timpurie dintre noi a colegului şi prietenului nostru, subinspector de poliţie p.m. Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti. Un profesionist de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, devotat profesiei de poliţist, dăruit pe deplin familiei şi ţelurilor pe care le-a avut în viaţă, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile şi sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristeţe şi regrete eterne. Dumnezeu să te odihnească în pace,“Dulăule”!”, au scris reprezentanţii MAI, amintind de porecla poliţistului.

Accidentul în urma căruia ofiţerul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Anchetatorii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

Comments

comentarii

Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult
Liderul AUR, George Simion, a anunțat sprijinul partidului pentru contracandidații Coaliției de guvernare la alegerile locale, înclusiv în Cluj. Liberalul Sabin Sărmaș susține că are nevoie de „sprijinul clujenilor”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!