Acasă » ȘTIRI » Medicul șef UPU-SMURD Cluj, Adela Golea, trimisă în judecată

Medicul șef UPU-SMURD Cluj, Adela Golea, trimisă în judecată

Medicul șef UPU- SMURD Cluj, Adela Golea, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru instigare la favorizarea făptuitorului în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

Prin rechizitoriul emis de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a medicului Adela Golea, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la favorizarea făptuitorului în formă continuată (2 acte materiale) şi instigare la abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale).

Potrivit rechizitoriului înaintat Judecătoriei Cluj-Napoca, Golea i-a ordonat unei asistente să nu recolteze probe biologice de la doi șoferi.

”Inculpata Golea Adela în calitate de medic şef secţie UPU – SMURD Cluj – Napoca, a determinat-o pe asistenta medicală B.T.H. ca, la data de 22.10.2016, ora 01:20 şi ora 05:00, în calitate de persoană responsabilă cu recoltarea probelor biologice de sânge de la şoferi, la solicitarea organelor de poliţie, să refuze recoltarea de probe de la martorii C.I.D. şi N.D., comportament contrar dispoziţiilor legale prevăzute în Legea 135/2010 privind Codul de procedură penală şi OMS nr. 1512/2013.”, se arată în rechizitoriu.

Contactată de Clujust.ro, Adela Golea a spus că nu dorește să comenteze nimic despre acest subiect.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina