Acasă » ȘTIRI » Doi minori cercetați pentru infracțiuni informatice. Au băgat banii la pariuri, poker online și jocuri pe telefon

Doi minori cercetați pentru infracțiuni informatice. Au băgat banii la pariuri, poker online și jocuri pe telefon

Doi minori sunt cercetați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru infracțiuni informatice. Cei doi sunt acuzați că au efectuat 56 de operațiuni ilegale de transfer de fonduri către conturi de pariuri, poker online și jocuri pe telefon.

La data de 12 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au efectuat patru perchezitii domiciliare, în Oradea și Sălard, județul Bihor, la persoane bănuite de infracțiuni din sfera criminalității informatice.

Procurorii susțin că, începând cu luna iulie 2016, doi minori ar fi efectuat 56 de operațiuni de transfer de fonduri, în cuantum de aproximativ 10.000 de euro, prin utilizarea, fără consimtământul titularului, a datelor de identificare a unor instrumente de plată electronică, pentru creditarea unor conturi de pariuri si poker on-line și pentru achiziționarea unor jocuri pentru telefon.

Pentru desfășurarea activității infracționale, cei doi ar fi creat conturi, folosind documentele de identitate ale unor persoane majore. În aceeași perioadă, cei doi minori ar fi retras din conturile de pariuri 19.175 de lei.

La data de 12 aprilie, unul dintre cei doi minori bănuiți în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior  față de acesta fiind luată masura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina