fbpx

O fostă grefieră a fost trimisă în judecată de DNA Cluj. În dosar erau vizați și judecători

DNA Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a fostei grefiere de la Tribunalul Bistrița Năsăud, Veronica Feher, în vârstă de 62 de ani. Aceasta este acuzată de două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată. Surse judiciare au precizat pentru Clujust.ro că în dosar erau vizați și judecători, însă DNA nu a comunicat oficial nicio disjungere.

Potrivit rechizitoriului, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: ”În perioada septembrie 2016 – februarie 2017, inculpata Feher Veronica, folosindu-se de calitatea sa de fost grefier la Tribunalul Bistriţa Năsăud, a pretins și ulterior a primit suma de 100.000 lei și produse alimentare de la o persoană – rudă a doi inculpați trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Pentru aceste foloase, inculpata i-a creat persoanei respective impresia că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud, însărcinați cu judecarea cauzei respective, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de cei doi inculpați.

În aceeași perioadă, inculpata Feher Veronica, procedând în aceeași manieră, a pretins și primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare.

De data aceasta, inculpata i-a creat impresia persoanei respective că ar avea influență asupra unui magistrat din cadrul Judecătoriei Bistrița, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de una dintre părți.”

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Inițial, în 24 februarie, Tribunalul Cluj a dispus arest la domiciliu, însă Curtea de Apel Cluj a hotărât arestarea preventivă. În momentul în care Clujust.ro a solicitat Tribunalului informații din încheierea privind arestul la domiciliu, am primit următorul răspuns: ”Vă comunicăm faptul că în temeiul art. 36 teza finală din Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar din România și mass-media se respinge acordarea de informații în cauză, respectiv comunicarea Încheierii penale numărul 106 pronunțată la data de 24.02.2017 în dosarul numărul 1490/117/2017, raportat la interesul superior al înfăptuirii justiției, comunicarea încheierii periclitând ancheta penală.”. Acest răspuns a confirmat informațiile că sunt vizați de anchetă și judecători.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina