fbpx

Marțian despre faptul că ar fi favorizat de Poliție: ”Am ajunge la România lucrului bine făcut.. Poate pe Marte!”

Un motociclist din Cluj-Napoca s-a plâns în presă că poliția ar mușamaliza un accident în care a fost implicat el și afaceristul Adrian Marțian. Acesta se amuză de acuzație, mai ales că din cauza unui polițist și a unui procuror a stat fără permis timp de aproape 4 ani, până când a fost achitat definitiv într-un dosar de care am scris. 

Culmea ironiei este că la locul accidentului cu motociclistul a venit și polițistul rutier care a lucrat mai demult în dosarul privind numerele așa-zis false, în care Marțian a fost achitat.

”Cine poate spune că Marțin ar fi vreodată protejat sau să mușamalizeze cineva din Politia Romana este intr-o eroare totală…sau chiar am ajunge la vorba lui Iohannis, România lucrului bine făcut!”

Deci sa fie pe întelesul tuturor: Marțian este dusmanul Poliției Rutiere si al Politiei in general, nici0data nu fost si nici nu va fi vreodată favorizat cât va trăi acest Marțian printre pământeni…poate pe Marte fiind Regele Marțienilor”, se amuză afaceristul.

Acesta acuză că motociclistul a vrut să profite de pe urma accidentului, pentru care și el a fost vinovat, așa cum a confirmat Inspectoratul de Poliție Cluj.

”Am fost contactat de o doamna și mi-a transmis ca accidentatul vrea 10.000 euro de la mine ca sa nu se meargă mai departe, nu știu unde. Apoi am fost contactat in următoarea zi după accident in jurul orelor 14 de Teglas Alexandru și in timpul convorbiri mi-a cerut suna de 8.000 euro ca atât costa motoreta lui, dar de fapt prețul real ar fi de 3.500-4.000 euro maxim! Eu i-am spus ca ii dau acești bani in condițiile care el îmi repara ceea ce mi-a stricat la mașina mea…

Binențeles ca el ar fi fost de acord dacă as fi făcut o amiabila și sa spun ca eu sunt vinovat de accident, in condiție astea el ar fi de acord sa se termine totul. Eu i-am spus ca nu sunt vinovat și ca in cel mai rău caz avem o culpa de vinovație comună, cu toate ca eu când am efectuat manevra de mers cu spatele ceilalți participanți la trafic, chiar și un autobuz cu pasageri, mi-au dat voie oprindu-se in ambele sensuri in coloana toți participanți la trafic…Acest motociclist Teglas Alexandru a ignorat pe toți ceilalți participanți la trafic care așteptând in coloana sa execut manevra de mers in spate…Acest motociclist, sfidând pe toți din coloana, a venit ca un cartuș, l-am văzut, am frânat, dar sperând sa treaca pe lângă mine pentru ca era loc suficient, el a frânat brusc si s-a dezechilibrat si a căzut pe sosea alunecând pana inafara carosabilului ,iar motocicleta din inerție a lovit roata spate dreapta razant.

Fiindcă traficul era blocat pe ambele sensuri și vazand ca nu se mai putea circula, apropiindu-ma de motociclistul Teglas Alexandru și vazand ca s-a ridicat pe un cot și-a dat casca jos și vorbea cu noi coerent, fără sa își fi pierdut cunoștința, fiind blocat traficul și oamenii vroiau sa plece cât și autobuzul de pasageri, am tras autoturismul in direcția Calea Turzii circa 8-10 metri pe partea dreapta și am mers și am discutat cu motociclistul ce îl doare, dacă vrea apa,sau altceva, a dorit apa.

Apoi a venit salvarea și am ajutat la punerea lui pe tarda după ce a fost imobilizat de către cei de la ambulantă crezând ca are piciorul stg fracturat la genunche ! L-am ridicat cu tarde împreuna cu medicii și cei de pe Ambulantă, motocicliștul de pe targa mi-a dat nr lui de mobil și eu pe al meu…l-am urcat in salvare, a venit echipajul de poliție și ne-a testat cu alcooltestul fiind “0” ptentru ambii conducatori auto. Apoi au sosit cei de la poliție, au efectuat măsurători, am spus ca dacă este necesar sa pun mașina mea la locul impactului și au spus ca nu este necesar ca se vede locul impactului și frânarea motociclistului perfect.

Asta este realitatea și nu am nimic de mușamalizat cum se vehiculează de către motociclistul Teglas Alexandru și nu văd sensul sau care ar fi logica mușamalizării acestui caz când se vede foarte clar ca acest motociclist, fără o minima experiență, s-a înscris in depășirea coloanei cu o viteza excesivă cu toate ca niciodata nu este permisă depășirea unei coloane in staționare in direcția sensului de mers…Întotdeauna trebuue sa opresti și sa aștepți ca și coloana sa se pună in mișcare pt a ne putea deplasa și nu pune in pericol ceilalți participanți la trafic!

Îmi pare sincer rău pentru cele întâmplate, nu ma consider vinovat de producerea accidentului atâta timp cât toți ceilalți participanți la trafic din ambele sensuri s-au oprit in coloana unul după celalalt pentru a-mi facilita manevra de mers înapoi crica 5 metri.”, ne-a relatat Marțian.

Poliția Cluj respinge acuzațiile formulate de motociclist. Acesta a fost sancționat pentru că a filmat în sediul Poliției Rutiere

“Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la o presupusă situație de mușamalizare a unui accident rutier produs la data de 18 septembrie 2023, în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Fagului, în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă, Compartimentul Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele:

În urma sesizării evenimentului rutier prin SNUAU 112, la fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca, care au desfășurat toate activitățile de cercetare la locul producerii accidentului.

S-a constatat faptul că impactul a avut loc între autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani, din județul Mureș, în timpul efectuării unei manevre de mers înapoi în scopul de a parca autovehiculul cu spatele în curtea unui imobil și o motocicleta condusă de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Gherla, condusă în directia străzii Calea Turzii, care la momentul coliziunii se afla în depășirea neregulamentară a coloanei formată în așteptare.

În urma activităților de cercetare la fața locului desfășurate de polițiști s-a stabilit că bărbatul aflat la volanul autoturismului a încălcat regula de circulație privind „manevra de mers înapoi”, precum și faptul că motociclistul a încălcat regula de circulație referitoare la „manevra de depășire”, norme legale prevăzute și sancționate de OUG 195/2002R.

În urma accidentului rutier, bărbatul de 42 de ani a fost preluat de un echipaj medical, nefiind spitalizat.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea unității de parchet.

Cu privire la faptul că autoturismul a fost mutat de conducătorul auto ulterior producerii accidentului, precizăm că motivul a fost degajarea traficului, blocat la acel moment pe ambele sensuri. Conducătorul mașinii în cauză nu a părăsit locul accidentului, respectiv nu s-a sustras până la sosirea echipajului de poliție.

De asemenea, facem precizarea că în cursul zilei de 22 septembrie, conducătorul motocicletei s-a deplasat la sediul Biroului Rutier Cluj-Napoca, context în care a fost informat în repetate rânduri cu privire la restricția de a filma în spatiul interior, dată fiind clasificarea respectivei zone drept administrativă.

În ciuda informărilor, bărbatul a continuat să filmeze, fiind astfel sancționat conform prevederilor H.G.585/2002.

Totodată, în contextul unor comentarii la articolul de presă în cauză, care vizează un comportament lipsit de integritate al agentului de poliție, facem mențiunea că, la nivelul instituției, până în prezent nu au fost confirmate astfel de ipoteze”.

Comments

comentarii

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au dat o spargere într-o casă din cartierul clujean Andrei Mureșanu.... Citește mai mult
Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!