Acasă » ȘTIRI » Omul de afaceri Adrian Marțian a fost achitat definitiv

Omul de afaceri Adrian Marțian a fost achitat definitiv

Curtea de Apel Cluj l-a achitat definitiv pe omul de afaceri Adrian Marțian, acuzat de punerea în circulație a unui autovehicul cu numere false într-un dosar din cauza căruia s-au certat un procuror și un polițist, cel din urmă dându-și demisia din poliție.

Curtea de Apel Cluj a respins apelul parchetului și a menținut sentința Judecătoriei Cluj-Napoca, prin care acuzatul era achitat. 

Soluția Curții pe scurt: ”În baza art.421 pct.1 lit.b C.p.p. respinge ca nefondat apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca împotriva sentinţei penale nr.1604/07.11.2016 a Judecătoriei Cluj-Napoca. Ia act de retragerea apelului declarat de către inculpatul M.A. împotriva aceleiaşi hotărâri. Obligă inculpatul apelant la plata în favoarea statului a sumei de 500 lei, cheltuieli judiciare. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 12.10.2017. ”

După ce a aflat decizia definitivă, Marțian a declarat pentru Clujust.ro că va merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. ”Pentru a îndrepta niște erori care se fac în România, nu numai pentru mine, ci mă gândesc și la alții, erori din parchet și din poliția rutieră, să nu pot să-mi duc copiii la grădiniță, să-mi desfășor cu greu business-ul. Am fost legat de mâini și de picioare. Voi arăta la CEDO cum s-a ținut dosarul la parchet mai bine de doi ani, deși nu era un caz complicat. A trebuie să fac presiuni să fiu trimis în judecată!

Cu toate că se zicea că e cel mai greu complet din Cluj ce la care am căzut la Curte, iată că s-a făcut dreptate. Sunt fericit maxim, nu mai credeam. Am zis că dacă trec și de pasul acesta, nimic nu mai poate să mi se întâmple. Să nu uităm de polițistul care și-a dat demisia din cauza acestui dosar, un băiat de perspectivă. Ajung oameni să sufere din cauza unor incompetenți ca procurorul care m-a trimis în judecată. Din cauza lui atâția oameni au avut de lucru în acest dosar timp și s-au chinuit să-l deslușească timp de patru ani. Nu are ce căuta un asemenea procuror în justiția din România”, a spus Marțian.

Amintim că din cauza anchetei penale și a procesului, Adrian Marțian a avut permisul de conducere suspendat mai bine de trei ani.

Avocații Alexandru Rîșniță și Eugen Iordăchescu alături de Adrian Marțian

Marțian a fost reprezentat de avocații Alexandru Rîșniță și Eugen Iordăchescu. ”E rațională soluția, este o soluție judicioasă, corectă, care face dovada că se apreciază probațiunea din dosar. Lucrurile sunt firești pentru că trebuie să vorbească probele, nu altceva. N-am avut emoții pentru că eram ferm convins de realitatea probelor.”, ne-a spus avocatul Iordăchescu.

Întrebat dacă au existat și alte interese în cauză, având în vedere pozițiile dure ale clientului său față de procurorul care l-a trimis în judecată, Pavel Fadei, avocatul a răspuns: ”Nu, pentru că și poziția procurorului de ședință a fost destul de consistentă în a aprecia valoarea poziției apărării. Și-a susținut punctul de vedere într-o manieră decentă, nu una care să lase impresia că e alt interes decât de a se afla adevărul în cauză. Eu cred că trebuie să intrăm într-o normalitate”

”Mă bucură mult decizia Curții. Soluția reprezintă rezultatul unei munci intense depuse în ultimii 3 ani și jumătate. Cu prilejul acestei victorii, am reușit să demonstrăm legalitatea circulării pe drumurile publice din România având montate acest tip de plăcuțe de înmatriculare, și implicit, nevinovăția d-lui Marțian Adrian sub aspectul acuzațiilor care i-au fost aduse.

Singurul meu regret este că legislația penală actuală nu prevede o procedură prin care procurorul să fie obligat să își ceară public scuze față de persoana trimisă în judecată și achitată definitiv, similar obligației suspectului sau inculpatului în cazul instituției renunțării la urmărirea penală. Cred că așa ar fi normal în situația de față, în condițiile în care domnul Marțian Adrian a fost privat de dreptul său de a conduce mai bine de 3 ani.”, a precizat avocatul Rîșniță.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina