fbpx

Dumitru Buzatu a nimerit cu contestația la soțul procuroarei care i-a făcut flagrantul

Contestația președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, la măsura arestării preventive a fost repartizată la un complet de la Curtea de Apel Iași din care face parte soțul procuroarei DNA care instrumentează dosarul. Bineînțeles că judecătorul s-a abținut.

Contestația lui Buzatu nu s-a judecat ieri din cauză că soțul șefei DNA Iași, Cristina Chiriac, s-a abținut, astfel că se va judeca azi la alt complet.

Solutia pe scurt: ”În temeiul art. 68 raportat la art. 64 alin. (1) lit. f) din Codul de procedură penală, admite declaraţia de abţinere formulată de domnul judecător Chiriac Adrian de la soluţionarea dosarului nr. 1886/89/2023. Constată că domnul judecător nu a dispus măsuri în cauză. Fără cale de atac. ”

Judecătorul de la Tribunalul Vaslui care a dispus arestarea preventivă susține că lăsarea în libertate a lui Dumitru Buzatu ar putea crea în rândul populației temerea că politicienii pot face orice fără să fie pedepsiți, potrivit TVR.

Dumitru Buzatu a refuzat să dea declarații în fața magistraților de la Tribunalul Vaslui, însă avocații săi au mers pe varianta unui împrumut, variantă pe care a susținut-o și Dumitru Buzatu în fața procurorilor DNA.

Apărătorii spun că Dumitru Buzatu i-ar fi solicitat lui Emil Savin, zis Farmazon, în urmă cu 3 săptămâni, 1.250.000 de lei, pe care acesta i-a dat în ziua flagrantului. În plus, avocații susțin că Dumitru Buzatu nu avea de ce să-l condiționeze pe Emil Savin cu suma de 10% din restul de bani pe care ar fi trebuit să-i dea pentru un contract de reabilitare a infrastructurii rutiere, întrucât banii deja fuseseră trimiși în contul omului de afaceri de către reprezentanții Consiliului Județean Vaslui.

Comments

comentarii

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a fost pus sub acuzare de DNA, în dosarul vaccinurilor anti-Covid.... Citește mai mult
Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc se declară încrezător „în resursele democrației care va reuși să ducă corabia prosperității mai departe”, în ciuda contextului dificil pe care întreaga Europă îl traversează acum– războaiele și crizele care se suprapun.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!