fbpx

Flagrantul de 1,25 milioane lei care va rămâne în istorie. Scene de film. Filmarea DNA și de pe o cameră de supraveghere

Schimbare totală la DNA. De la celebrul dosar ”Caltaboșul” nu a mai arărut în presă o filmare de la un flagrant al procurorilor anticorupție. De această dată avem filmarea completă cu oprirea în trafic și percheziționarea mașinii președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Operațiunea este supravegheată de procurorul de caz, care este și șefa DNA Iași, Cristina Chiriac (în geacă albă și teneși în imagini)

În imagini se vede cum Duste-rul în care se află Dumitru Buzatu și un alt bărbat, la volan, este oprită, iar către ea se îndreaptă în fugă ofițeri cu măști și veste pe care scrie DGA.

Referatul prin care DNA Iasi solicita arestarea pentru 30 de zile a baronului Dumitru Buzatu contine detaliat momentele in care seful PSD Vaslui a primit banii si apoi i-a transferat in portbagajul masinii.

”La orele 17.15, (…..) si BUZATU DUMITRU s-au ridicat de la masa si s-au deplasat catre autoturismele marca (…..) si marca (…..). BUZATU DUMITRU a mers la portbagajul (…..), iar (…..) la autoturismul (…..), unde a deschis usa stanga spate si a luat de pe bancheta o geanta maro pusa la dispozitie de catre Directia Nationala Anticoruptie, in care se afla suma de 1.250.000 de lei. BUZATU DUMITRU a deschis portbagajul (…..), (…..) a mers catre el, i-a intins geanta cu banii, BUZATU DUMITRU a luat-o, a pus-o in portbagaj, dupa care l-a inchis.

Ulterior, la data de 22.09.2023, in jurul orelor 19.12, autoturismul (…..) cu nr. de inmatriculare (…..) utilizat de catre Consiliul Judetean Vaslui a fost oprit la iesirea din ferma (…..), in autoturism fiind identificat numitul BUZATU Dumitru insotit de un conducator auto angajat al Consiliului Judetean Vaslui. Procedand la efectuarea perchezitiei auto, in portbagajul autoturismului, in partea stanga, a fost identificata o geanta de culoare maro, dupa cercetarea acesteia putandu-se constata faptul ca in aceasta geanta se afla o suma de bani in lei, respectiva suma era compusa din bancnote cu cupiura de 500 de lei.
Procedand la cercetarea acestei genti si la individualizarea sumei de bani identificate am constatat ca in interior se afla suma totala de 1.250.000 de lei, compusa din 2500 bancnote cu cupiura de 500 de lei fiecare.”, se arată în referat.

După percheziția corporală, Buzatu a fost solicitat să deschidă portbagajul și a recunoscut că geanta cu bani aflată acolo îi aparține. A avut loc următorul dialog între un polițist și Dumitru Buzatu:

Polițist: “- Vă rog să ne spuneți ce se află în geantă.”
Dumitru Buzatu: “- Bani.”
Polițist: “- Și ce reprezintă acea sumă?”
Dumitru Buzatu: “- Sunt banii mei.”
Polițist: “- Ce sumă se află în acea geantă?”
Dumitru Buzatu: “- Nu contează, vă rog să-i vedeți.”
Polițist: “- Păi, dacă sunt ai dumneavoastră, ar trebui să știți.”
Dumitru Buzatu: “- Știu, dar nu sunt obligat să vă spun.”
Polițist: “- Din ce provine acea sumă?”
Dumitru Buzatu: “- Sunt economiile mele.”

@aktual24

Buzatu, filmarea integrala cu flagrantul

♬ original sound – aktual24.ro – aktual24.ro

Și momentul când Buzatu primește geanta cu bani de la omul de afaceri Emil Savin a fost filmat.

Comments

comentarii

Un spectacol de artificii și drone a avut loc vineri seară, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Au fost momente emoționante de 1 Decembrie la bordul unui avion al companiei Wizz Air. Cei 200 de pasageri ai aeronavei au cântat în cor cântecul „Noi suntem români”, acompaniați de muzicieni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!