fbpx

Mai multe locuri la Institutul Național al Magistraturii și mai multe posturi în magistratură

Anul acesta vor fi scoase la concurs 200 de locuri de auditor de justiție la Institutul Național al Magistraturii, cu 60 mai multe față de 2015. De asemenea, vor fi cu 78 mai multe posturi puse la bătaie la concursul de admitere directă în magistratură pentru cei cu 5 ani experiență în alte profesii juridice.

După ce anul trecut scăzuse un pic numărul de auditori de justiție față de 2014, acum crește simțitor. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât organizarea concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, la Bucureşti, în perioada 5 iulie – 25 octombrie 2016. Prima probă, testul de verificare a cunoștințelor juridice, va fi în 4 septembrie.

Plenul CS a aprobat numărul de locuri de auditori de justiţie scoase la concurs, respectiv 200 de locuri, din care: 130 locuri pentru judecători şi 70 locuri pentru procurori. Anul trecut au fost 70 pentru judecători și 70 pentru procurori, în scădere cu câte 10 la fiecare față de 2014.

La concursul de admitere directă in magistratură vor fi disponibile 80 de posturi la instanțe și 50 de posturi la parchete, față de 28, respectiv 25 în 2015.

Taxa de înscriere la concurs rămâne 450 lei. Tematica şi bibliografia de concurs propuse de INM și metodologia privind organizarea şi desfăşurarea interviului au fost aprobate de plenul CSM și vor fi afișate în curând.

De asemenea, CSM a aprobat în plen posibilitatea pentru absolvenţii facultăţilor de drept care susţin licenţa în perioada de înscriere sau ulterior perioadei stabilită pentru depunerea cererilor de înscriere la concursul de admitere la INM, de a depune dosarele de înscriere în perioada stabilită pentru înscriere conform calendarului de concurs, cu obligaţia depunerii adeverinţei de licenţă până la data de 10 august 2016.

Plenul CSM a stabilit trei comisii de examinare pentru susţinerea interviului care urmează să funcţioneze efectiv în funcţie de numărul candidaţilor, astfel: o comisie pentru mai puţin de 140 candidaţi;  două comisii pentru un număr de 140-280 candidaţi;  trei comisii pentru un număr mai mare de 280 candidaţi.

Comments

comentarii

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite.... Citește mai mult
La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple.... Citește mai mult

Lasă un răspuns