fbpx
Acasă » ȘTIRI » Magistrații din Cluj nu sunt mulțumiți de propunerea lui Toader și au protestat din nou

Magistrații din Cluj nu sunt mulțumiți de propunerea lui Toader și au protestat din nou

Magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca, Tribunalul Cluj, de la parchetele de pe lângă cele două instanţe, dar şi de la DNA şi DIICOT au protestat, azi, din nou, cerând abrogarea integrală a OUG pe legile justiţiei, susţinând că abrogarea articolul 54, propusă de ministrul Toader, nu este suficientă.

Potrivit Mediafax.ro, peste 80 de magistraţi au protestat, din nou, marţi, în faţa Palatului de Justiţie din Cluj-Napoca, cerând Guvernului să renunţe la actul normativ care „pune în pericol independenţa justiţiei”.

Magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca şi de la Tribunalul Cluj şi de la Parchetele de pe lângă cele două instanţe, dar şi de la DNA şi DIICOT, s-au adunat, marţi, în jurul orei 12 în faţa Palatului de Justiţie având pancarte cu mesaje precum „Fără OUG în justiţie”, „Justiţie independentă”, „Abrogaţi OUG neconstituţională nr. 7”, „APR reprezintă doar 17 membri, nu pe restul de 2.500 de procurori” sau „Nu există justiţie independentă fără procurori independenţi”.

„La ce a spus Tudorel Toader că se renunţă este mult prea puţin. Magistraţii nu vor înceta protestele până de ministrul Justiţiei şi Guvernul nu vor renunţa la OUG nr. 7”, a spus judecătorul Cristi Dănileţ.

Judecătorul Mihai Ghica de la Judecătoria Cluj-Napoca a declarat, la rândul său, că magistraţii se tem că prin OUG nr. 7 va fi afectată independenţa justiţiei.

În continuare, la nivelul Judecătoriei Cluj-Napoca şi Tribunalului Cluj se judecă doar cazurile urgente, restul cauzelor fiind amânate.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina