Mădălina Nistor, studenta de la Drept diagnosticată cu leucemie, s-a internat într-un spital din Italia. Primul lucru pe care îl au de făcut medicii italieni este să înlăture o bacterie luată de tânără din Clinica de Hematologie din Cluj-Napoca.
Mădălina s-a internat marți, 15 martie, în spitalul Santa Maria della Misericordia din Perugia, Italia. Dar încă nu se poate trata de boala crunta pe care o are, leucemie acută limfoblastică, din cauza altei probleme. ”De atunci îmi tot fac analize: inima, plămâni, etc. Aici te verifica la tot, din cap până-n picioare, toate organele. Încă nu am inceput tratamentul pentru leucemie, pentru că am de înlăturat o bacterie căpătată din Cluj din spital.”, ne-a spus tânăra, care a fost internată la Clinica de Hematologie din Cluj-Napoca. Fosta pacientă e blândă și nu dă vina pe nimeni, spunând doar atât: ”Acum nu știu cine și cum e de vină. Doctorii trebuie să-i primească pe toți. Iar când sunt zece la o baie, e inevitabil să nu iei ceva”
CLUJUST.ro a făcut o vizită la Clinica de Hematologie de pe bulevardul 21 Decembrie din Cluj-Napoca. Este o clădire veche, de tip pavilionar, ce seamănă mai degrabă a grajduri decât a spital. Aici se tratează oameni de boli de sânge, care ar trebui să stea în camere sterile. Înăuntru, totul e dezolant: podea rece de piatră, uși vechi de lemn, miros îmbâcsit, iar de saloane nu mai zicem. (Suntem în așteptarea unei poziții din partea conducerii clinicii)
Mădălina este uimită de condițiile din spitalul italian, deși sunt lucruri normale care ar trebui să fie în orice spital. Dar amintim că a plecat din România. ”Este cu totul altfel aici. Au o grijă și un respect pentru pacienți, de la doctori si până la femeia de serviciu. Iar condițiile sunt foarte bune: cameră cu baie numai de o persoană, aparatură separată pentru fiecare persoană, curățenie, lenjeria de pat schimbată zilnic, pijamalele la fel. Primesc tot aici, meniul și-l face fiecare cum vrea: E o listuță si alegi ce mănânci. In rest, nu am voie cu nimic de acasă inafară de telefon și acte, iar în vizită are voie doar duminică o persoană, timp de jumătate de oră. Sunt toate specializările intr-o clădire imensă. Nu trebuie să te plimbi prin oraș pentru alte analize.”, povestește studenta. Aceasta va urma un tratament de câteva luni bune, după care se va analiza posibilitatea unui transplant medular.
Mădălina Nistor transmite pe această cale mulțumiri tuturor celor care au ajutat-o, fără de care nu ar fi putut ajunge în spitalul din Italia și nu ar fi găsit creșă pentru copilașul ei.