fbpx

Lupta unei nepoate pentru a-și salva bunica infectată cu COVID: ”România noastră e grav bolnavă”

”Bunica mea este grav bolnava… Si nu doar ea.. Si Romania noastra e grav bolnava! Sunt revoltata, epuizata si intristata..”, așa începe postarea unei tinere din Cluj, care încearcă să-și salveze bunica bolnavă de COVID-19, dar centrele de transfuzii sunt închise în toată țara că e week-end și îi trebuie programare! Bunica este pe moarte.

Povestea de groază a tinerei începe cu căutatul unui loc în spital!

”Sa va povestesc pe scurt toate obstacolele prin care am trecut si inca mai trec. Bunica mea a fost depistata cu Covid19, situația s-a agravat, au internat-o la Spitalul din Dej, doar ca aici nu exista sectie de Covid si nici tratament pentru asa ceva.. Deci trebuia dusa la Cluj! Doar ca in Clujul nostru nu mai exista locuri, desi la televizor s-a zis ca sunt echipați, sunt multe locuri, totul în regula..

Ca urmare, noi din familie ne-am unit si am dat telefoane peste tot, in toate orașele, la toate spitalele sa gasim noi un loc pe sectia de Covid. Deci NOI sa gasim un loc la spital, desi logic vorbind nu ar fi fost treaba noastră.. Dar daca doctorii au zis: “Nu avem loc, asta este, nu avem ce face”; am înțeles ca “durerea” in cot e mare.. Asta ca sa ma exprim decent.. Următoarea zi au zis ca presiunea e prea mare si au primit mai multe telefoane din toate partile asa ca sunt nevoiti sa o primeasca pe bunica la Cluj..

Zis si facut! Doar ca in acea noapte s-a mai degradat situatia si nu au mai avut loc la terapie intensiva, astfel au transportat-o la Spitalul din Bistrița. Aici s-a discutat ca bunica mea ar mai avea o sansa, daca cineva care a avut Covid i-ar dona sange pentru plasma! Cei din Bisrita au luat legătura cu noi spunand ca au facut cerere la DSP pentru plasma, dar daca am gasi si noi donatori ar fi si mai rapida interventia.”

A urmat căutarea de donatori. Deși au fost găsiți, au apărut alte probleme.

”Ne-am apucat iar de dat telefoane, deoarece niciunul din noi nu am avut virusul si nu am fi compatibili pentru asta…Am găsit chiar 4 donatori, oameni minunati care sunt dispuși sa ajute straini! Mai rar asa ceva… Dar ce sa spun ca nu am rezolvat nimic! Acum vine partea si mai penibila: CENTRELE DE TRANSFUZII SUNT INCHISE IN TOATA ROMANIA CA E WEEKEND! Adica bunica e pe moarte si trebuie sa aștepte pana luni pentru programare! Deci sa ne înțelegem.. Pentru PROGRAMARE!

Adica tu mergi sa donezi sange pentru ca vrei sa salvezi un om, dar nu se poate pentru ca nu ai programare.. La telefon ni s-a spus ca doar de luni incolo si cu PROGRAMARE, deci s-ar putea si de miercuri incolo pentru ca sunt altii la rand… Si bunica așteaptă plasma de 2 zile… Ni s-a spus ca bunica nu mai are de trăit doar ore si ca ieri trebuia sa moara! Dar n-a murit! Inca trăiește si avem donatori, dar NU SUNT DESCHISE CENTRELE DE TRANSFUZII SI NICI PROGRAMARE NU AVEM!!! Am dat alte telefoane sa insistam la Centrele de Transfuzii..

Am si gasit o adresa, ca urmare, azi dimineață de la ora 8:00 s-a dus unul dintre donatori acolo, doar ca dupa 10 minute m-a sunat ca toate asistentele se uitau la ea ca la o nebuna si nu o baga în seama pentru ca nu are PROGRAMARE si ne-au mai informat ca donarea asta dureaza 3 saptamani, adica doar dupa 3 săptămâni vin rezultatele din București. Batjocura totala! Cat sa mai așteptăm? Ce e de făcut?

Bunica ne-a sunat sa-si ia ramas bun.. Nu doresc la nimeni… Simt ca daca ar fi fost invers, bunica ne-ar fi salvat! Are o iubire infinita pentru noi! Eu am o mustrare de conștinta incredibila..pentru ca stau neputincioasa… Si nu stiu ce mai am de făcut…”, a scris tânăra Tania O. pe Facebook.

Comments

comentarii

Vulcanul din insula La Palma, generează un nor de poluanți care va ajunge în România până duminică. Norul toxic va intra în țară prin vest, pe la Timișoara, și se va întinde peste toată țara până luni seară.... Citește mai mult
Doi bărbați au fost surprinși de un mal de pământ în localitatea Viștea, iar echipajele SMURD au intervenit cu două echipe speciale și un elicopter.... Citește mai mult
Dan Petrescu se confruntă cu numeroase probleme de lot și a spus în mai multe rânduri că ar avea nevoie de transferuri, iar conducerea lui CFR Cluj ar fi stabilit deja câteva ținte pentru fereastra de mercato din iarnă.... Citește mai mult
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă, pentru prima dată, o combinaţie de medicamente pentru a preveni formele severe de COVID-19 la pacienţi infectaţi din categoriile cu risc crescut... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!