fbpx

Lupea despre promovările la DNA: ”total discriminatoriu față de procurorii din alte structuri și față de toți judecatorii din țară”

Cunoscuta judecătoare Adina Lupea de la Curtea de Apel Cluj a scris ”câteva mici amendamente” la cele spuse de șeful DNA, Crin Bologa, după decizia CCR privind vechimea procurorilor DNA/DIICOT.

”Au fost “constitutionali” 16 ani pentru ca nimeni nu a indraznit sa se atinga de statutul lor special creat de doamna Macovei. Discutii au fost mereu legate de modul lor de promovare, total discriminatoriu fata de procurorii din alte structuri si fata de toti judecatorii din tara, discriminatoriu si ca vechime, si ca modalitate de promovare (interviu versus concurs).

Se iau bani in plus, si inca seriosi, fata de procurorii din parchetele locale sau de tribunal din care acestia proveneau. S-au luat bani in plus seriosi, si inca se mai iau, fata de toti judecatorii din sistem, inclusiv aceia care le judeca propunerile si cauzele. De aceea avem hotarari definitive pe diferentele DNA DIICOT si restante salariale serioase de incasat pe care MJ refuza sa le plateasca si dupa atatia ani si ne tine in contestatii la executare. Dincolo de faptul ca, desi s-a stabilit prin hotarari definitive, nici acum salariile judecatorilor nu au fost egalizate cu cele ale lor. Motiv pentru care a trebuit iar dat in judecata MJ ca sa emita noi ordine de salarizare.

Si trei, dar nu in ultimul rand, toate locurile vacante din aceste structuri au fost ocupate EXCLUSIV prin interviu, fara niciun fel de examen. Inclusiv domnul Bologa asa l-a ocupat initial, el provenind de la un parchet de pe langa Tribunal. Apoi prin numire cu interviu la Sectia de procurori din CSM.

Nu mai zic ca de locurile ramase “tot mai vacante” din instante in urma pensionarilor masive care se ivesc si se vor mai ivi si de lipsa organizarii oricarui concurs de peste 2 ani nu vorbeste nimeni.

Si ne mai spune domnul procuror ca nu vor sa munceasca colegii lui de la Parchetul de pe langa ICCJ. Poate aud si domniilor lor aceste lucruri.”, a scris Adina Lupea pe Facebook.

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!