fbpx

Lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic a fost actualizată

Statele Unite ale Americii au fost incluse din nou pe listă.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic pentru care se impune măsura carantinei la sosirea în România.

Pe noua listă se află Muntenegru, Polinezia Franceză, Andorra, Luxemburg, Austria, San Marino, Elveţia, Georgia, Liechtenstein, Slovenia, Cehia, Polonia, Guam, Croaţia, Italia, Franţa, Portugalia, Armenia, Lituania, Iordania, Macedonia de Nord, Ungaria, Bulgaria, Serbia, United States of America, Bosnia si Herzegovina, Danemarca.

“Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa din data de 20 noiembrie 2020, Hotărârea numărul 55.

Prin hotărârea menționată a fost actualizată lista ţărilor şi zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România”, a transmis, vineri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

“Art.1 – Se aprobă lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Art.2 – Se abrogă alin. 2 al art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 54 din 12.11.2020, persoanelor care sosesc din Danemarca în România, fiindu-le aplicabile toate excepţiile de la măsura carantinării prevăzute în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 36, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în hotărâre.

lista tari 20 noiembrie

Comments

comentarii

Lasă un răspuns