fbpx

Kovesi le-a dat cu tifla în 2015 președintelui CJ Cluj și directorilor din instituție

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, și directorii din instituție i-au trimis procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, trei adrese, în toamna lui 2015, în care cereau să se verifice unele aspecte semnalate prin sesizări și să fie primiți în audiență. Nici până astăzi nu au primit răspuns. Principalele probleme semnalate vizau celebrul Centru de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), în care s-au pompat o groază de bani și care nu e gata nici azi.

Seplecan i-a trimis prima adresă șefei DNA în 15 septembrie 2015, înainte de a merga cu altă treabă la București împreună cu patru șefi din CJ Cluj, scriindu-i: ”Prin prezenta, vă rog să aveți amabilitatea de a accepta o întrevedere cu Președintele Consiliului Județean Cluj, Secretarul județului Cluj, Arhitectul Șef și Directorul executiv al Direcției de Dezvoltare și Investiții în perioada 21-23.09.2015 pentru a vă informa cu privire la unele aspecte de natură penală, susceptibile de a produce prejudicii semnificative și care influențează în mod negativ dezvoltarea județului Cluj. În perioada anterior menționată, ne aflăm în București, motiv pentru care vă rog să mă contactați la nr. de telefon 0748078936”

Rațiu și Salanță așteaptă telefonul lui Kovesi

A urmat o a doua cerere în 23 septembrie, semnată de Mihai Seplecan și secretarul județului Simona Gaci, arhitectuș șef Claudiu Salanță, Directorul de dezvoltare Mariana Rațiu și directorul direcției juridice Ștefan Iliescu. Aceștia au scris la final. ”Vă rugăm să ne contactați la telefon 0372-6400030, respectiv pe email: cabinetpresedinte@cjcluj.ro”. A treia adresă de la CJ Cluj către Kovesi a fost redactată în 13 noiembrie 2015.

Cele trei adrese ale președintelui CJ Cluj și ale directorilor

Înregistrarea recentă în care șefa DNA spunea că urmărește ”persoane cu potențial” precum primul-ministru, l-au făcut pe fostul președinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan, să-și aducă aminte că nu a mai primit răspuns de la Kovesi.

Mihai Seplecan

”Nu-mi dau seama exact de ce doamna Laura Kodruța Kovesi de ce nu a răspuns adresei în care atât eu cât și colegii mei din aparatul de conducere al CJ am cerut să avem o întrevedere cu domnia sa sau cu un procuror general de la DNA atât de la București cât și de la Cluj, ulterior, și nu am fost primiți. Nu mi se pare un lucru normal când tu DNA umbli în țară să arestezi președinți de CJ, te chinui în multe părți să faci flagrante, să găsești nereguli săvârșite de acești aîn conducerea Consiliior județene în care sunt, iar la un CJ atât de mare și cu probleme atât de grave cum avem aici la Cluj, un președinte vrea să vină de bunăvoie și nesilit de nimeni să aibă o discuție cu tine Laura Codruța, șefa DNA, nu-l primești, nu te interesează ce probleme are. Revine de două ori cu adrese, dăm și un indiciu că se fac și presiuni pe noi, eu fiind ordonatorul principal de credite care semnam toți banii în județ la acel moment și tot tu nu ai niciun gest, nu reacționezi în niciun fel.

Nu Mihai Seplecan a făcut acele adrese, ci președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, Pentru a debloca o situație, că toate sunt date peste cap. S-a furat pământ, materialele sunt de proastă calitate la CMID. La depozitarea de deșeuri, au fost inițial 8 hectare și s-au făcut 21. Dar DNA dacă aveau bunul simț și datoria, trebuia să ne invite: hai că-i invităm pe cei 4-5 la o discuție la București, că totuși vorbim de județul Cluj. Aici pe plan local am văzut că nu se întâmplă nimic la DNA. Dacă se deblocau situații, astăzi banii erau folosiți pentru investiții. Problema cea mare este cu deșeurile și ne afectează pe toți.

Cât timp tu spui că te bați cu marii infractori și faci arestări, iar aici la Cluj ții o liniște generală și eviți orice contact, nici telefonic măcar, puteai să suni să vezi ce vor nebuniii ăia, poate au luat-o toți cinci razna, înseamnă că tu DNA ești forte bun, îți faci bine treaba, ai specialiști pe deșeuri, pe drumuri și tu le vei descoperi. Sunt curios când? Peste 10 ani când nu mai poți recupera prejudiciul sau vinovatul moare.

Se văd intervențiilor celor DNA în alte locuri, spun clar și direct, cum a spus și actualul președinte PNL, prietenul meu Ludovic Orban, care a pățit-o acum doi ani, când s-a văzut clar că DNA a avut interes să-l scoată din joc să nu poată candida la București la primărie. Apoi a câștigat procesul și chiar DNA nu a făcut apel la un dosar pe care ei l-au deschis. Se vede clar că în anumite domenii DNA lucrează când doreșt. Pentru 50.000 de euro s-au dat peste cap și l-au scos din toate cursele. Aici sunt 50 de milioane de euro și doi ani de când am sesizat.”, a declarat Seplecan pentru Clujust.ro

Comments

comentarii

Meciul disputat în deplasare de CFR Cluj cu echipa lui Hagi s-a încheiat cu o remiză. Clujenii revin acasă doar cu un punct și se mențin pe poziția a treia a clasamentului.... Citește mai mult
Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bihor pentru trafic de droguri, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o cultură indoor de canabis.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!