fbpx

La doi ani de la conflictul cu o tânără judecătoare, avocata Kapcza a fost tutore pentru un auditor de justiție

La doi ani de la celebrul conflict cu o tânără judecătoare, care a dat-o afară din sala de judecată, avocata Kapcza Mikolt s-a înscris pe lista tutorilor pentru stagiul de practică al auditorilor de justiție de la INM și a fost aleasă de un viitor magistrat.

O tânără auditor de justiție, cam de aceeași vârstă pe care o avea judecătoarea Oana Maria Daradics când a dat-o afară din sala de judecată pe avocată, a ales să-și efectueze stagiul de practică din perioada ianuarie -februarie. Este pentru prima oară când experimentata avocată are în practică un auditor de justiție.

Am stat de vorbă cu avocata Kapcza Mikolt Krisztina despre această experiență inedită. ”A fost o domnișoară de circa 24 -25 ani. A fost foarte silitoare, sârguincioasă, a venit în fiecare zi, a făcut tot ce i-am cerut: chestii administrative și juridice. I-am arătat cum funcționează un cabinet, cum ne pregătim cauzele. A redactat acte, a mers la registraturi cu ele, a fost să plăteasă taxe de timbru și de experitiză. Mi-a lăsat o impresie bună. Am sesizat că nu avea pregătire practică, tot ce știa fiind extrem de teoretic și cam rigid.”, ne-a spus avocata.

Acesta spune că nu s-a înscris în program din cauza conflictului din 2014: ”Am văzut solicitarea și m-am înscris. Poate că în subconștient de aceea m-am înscris, dacă stau să mă gândesc acum. Dar nu a fost nimic planificat. Când am zis că sunt de acord, cred că uitasem de conflict, nu am avut în vedere asta.”

Kapcza a precizat că practicanta știa de conflict și chiar a stat de vorbă cu ea despre acest subiect. Avocata spune că a vrut să contribuie la pregătirea viitorilor magistrați și speră că a făcut-o pe tânăra auditor de justiție să aibă o impresie mai bună despre avocați.

”Ea la sfârșit a spus că a învățat multe. Nu am avut probleme de atitudine, de comportament. A venit și a făcut tot ce i-am cerut. Dar cu o floare nu se face primăvară”, ne-a spus Kapcza Mikolt.

Citește și

Raportul INM privind desfășurarea stagiului practic al auditorilor de justiţie pe lângă avocați

Comments

comentarii

Lasă un răspuns