Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Judecătorul Cristi Danileț se întoarce la Tribunalul Cluj

Judecătorul Cristi Danileț se întoarce la Tribunalul Cluj

Cunoscutul judecător Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii și inițiator al programului de Educație juridică în școli, se întoarce la Tribunalul Cluj, instanță la care a mai activat în perioada 2004-2005 și 2007-2009.

Cristi Danileț va fi judecător la Secția penală de la Tribunalul Cluj din 9 ianuarie. Până atunci, acesta va participa, la București, în 6 ianuarie, la întâlnirea membrilor CSM din mandatul 2011-2016 cu noii membri CSM, între care și clujeanca Andrea Chiș, care vor avea ședința de constituire.

În 24 noiembrie 2016, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât: ”Admiterea solicitării formulate de domnul judecător CRISTI VASILICĂ DANILEŢ de continuare a activităţii la Tribunalul Cluj, în temeiul art. 51 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data încetării mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.”

Art. 51 – (1) La încetarea mandatului funcţiei de conducere judecătorii sau procurorii pot ocupa, în condiţiile prevăzute de art. 48, 49 şi 50, o funcţie de conducere la aceeaşi instanţă sau la acelaşi parchet ori la altă instanţă sau parchet ori revin la instanţele sau parchetele de unde provin sau la o instanţă sau parchet unde au dreptul să funcţioneze potrivit legii.

Înainte de a fi ales membru CSM, în 2010, Danileț a fost vicepreședinte la Judecătoria Oradea. Prin urmare, potrivit articolului de lege de mai sus, când ești șef de intanță și îți încetezi mandatul, poți să alegi o altă instanță unde să lucrezi. Având grad de tribunal, legea îi permitea lui Danileț să aleagă orice judecătorie sau tribunal unde să continue activitatea. Menționăm că familia judecătorului Danileț era stabilită la Cluj.

Cristi Danileț a lucrat majoritatea carierei în penal, iar doctoratul l-a dat tot în penal.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina