fbpx

Judecătoarea care a refuzat mita de 100.000 de euro

Judecătoarea Georgiana-Rodica Fărcaș-Hîngan de la secția penală a Curții de Apel Cluj a refuzat mita de 100.000 de euro propusă de soacra primarului din Baia Mare și, împreună cu mama ei, au depus denunț la DNA Cluj.

Potrivit DNA, inculpata Claudia Gliga ar fi luat legătura cu mama judecătoarei și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție . Ulterior, la data de 6 noiembrie, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor (mama ei – n.red), suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiși după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

In 9 noiembrie, dupa retinerea celor doi, judecatoarea Farcas-Hingan a formulat declaratie de abtinere in dosarul primarului Catalin Chereches, dar a fost respinsa, astfel ca ramane sa se pronunte alaturi de judecatoarea Monica Șortan din complet.

Georgiana-Rodica Fărcaș-Hîngan este cunoscută în sistem ca un bun profesionist, apreciat de avocați, care a pronunțat decizii ce au fost folosite ca jurisprudență în alte instanțe din țară.  A fost numită judecător definitiv la Judecătoria Cluj-Napoca prin Decretul nr. 74 din 2 februarie 2011 al președintelui României. A promovat la Curtea de Apel Cluj în 2022, după ce anterior fusese vicepreședinte al Tribunalului Cluj.

Judecătoarea este căsătorită cu procurorul Claudiu Boțogan care activează în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Potrivit declarației de avere, dețin împreună o casă de aproape 200 mp în Cluj-Napoca, pentru care au contractat în 2018 un credit ipotecar de peste 1 milion de lei.

În mai 2023, judecătoarea Fărcaș-Hîngan și o colegă de complet au dat dovadă de umanitate și i-au permis unui arestat preventiv să participe la înmormântarea mamei sale.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!