fbpx

Un alt complet de la Curtea de Apel Cluj l-a lăsat pe un arestat preventiv la înmormântare

Aceeași instanță, spețe similare, completuri diferite, decizii diferite. La câteva zile distanță de la decizia prin care judecătorii Oana Ivanciuc și Valentin Marian de la Curtea de Apel Cluj au hotărât că e inadmisibilă cererea unui arestat preventiv de a participa la o înmormântare, completul format din experimentatele judecătoare Simona Trestian și Georgiana Fărcaş-Hîngan a admis o astfel de cerere!

”Soluția pe scurt: ”In temeiul art. 8 si 14 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, art. 12 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului coroborat cu art. 16, art. 20, art. 21 si art. 26 din Constitutia Romaniei admite cererea formulata de inculpatul L.P.I., in prezent aflat in stare de arest preventiv in Penitenciarul Gherla, de a participa la funeraliile mamei sale L.M., in localitatea Lechinta, judetul Bistrita-Nasaud in data de 17.05.2023 la Capela Lechinta pe strada Garii si la Cimitirul Lechinta incepand cu ora 11:00 si pana la finalizarea ceremoniei, cel mult pana la ora 16:00.

Pe tot parcursul deplasarii de la Penitenciarul Gherla la funeralii si retur inculpatul va fi insotit de lucratori de politie din cadrul IPJ Cluj sau din cadrul Penitenciarului Gherla, care vor lua masurile considerate necesare.

Executorie in ceea ce priveste admiterea cererii de participare la funeralii, aceasta dispozitie urmand a fi pusa in executare conform prezentei incheieri.

Copia dispozitivului se va comunica inculpatului, Centrului de retinere si arest preventiv din cadrul IPJ Cluj, precum si Penitenciarului Gherla, in vederea luarii masurilor care se impun. In baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.

Definitiva. Pronuntata, azi, 16.05.2023, prin punerea solutiei al dispozitia participantilor prin intermediul grefei Curtii.”

Urmează ca hotărârea să fie motivată.

Comments

comentarii

Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney, în timp ce alte opt sunt spitalizate, între care şi un copil.... Citește mai mult
Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult

Lasă un răspuns