fbpx

Judecătoare exclusă din magistratură. Vezi motivul!

Judecătoarea Nicoleta Lavinia Coțofană de la Judecătoria Arad, care inițial își anunțase candidatura pentru CSM, dar și-a retras-o, a fost exclusă din magistratură.

În şedinţa din 31 octombrie 2016, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Lavinia Coțofană de la Judecătoria Arad. 

”În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei  judecător sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi t) teza I din acelaşi act normativ, constând în nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii“ şi  exercitarea funcţiei cu rea-credinţă… “, se arată în comunicatul CSM.

Hotărârea secţiei pentru judecători a CSM poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina