Șantierul Gad Real Estate din Bună Ziua (sursa foto ziuadecj.ro)

Combinație israeliano-cipriotă-boliviană pentru noile turnuri din Bună Ziua. Plus doi români

Noi informații despre firma care a pus pe jar cartierul Bună Ziua cu proiectul de turnuri de 10 etaje. În spatele offshore-ul din Cipru se află oameni de afaceri israelieni, iar de curând a fost pus administrator la SRL-ul din Cluj un bolivian.

ZiardeCluj.ro a publicat recent informații interesante, potrivit cărora administratorul afacerii imobiliare dintre străzile Trifoiului și Bună Ziua este israelianul Ilan Avrahami și că în spate stă alt israelian, milionarul Isaac Cohen-Hoshen, cofondatorul grupului Adama, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari străini din România. Am mers pe firul acestor informații și le-am dezvoltat.

Oficial, în actele din Monitorul Oficial, situația actuală a firmei Gad Real Estate SRL din Cluj-Napoca stă în felul următor: Asociatul unic este Phelma Investments Limited, un offshore din Cipru, reprezentat printr-o altă firmă, Rotunta Management Limited, iar noul administrator este Rojas Habetswallner Christian Franz, cetățean bolivian, născut în 1978 în La Paz, Bolivia. El a fost numite în 26 septembrie în locul lui Zohar Roni, cetățean israelian, despre care vom reveni.

Bolivianul, care în 2006 se judeca cu Serviciul pentru străini din MAI pentru a nu fi expulzat din țară, nu poate lua decizii de capul lui. Potrivit decizie de numire în funcție, ”Dl. Rojas Habetswallner Christian Franz va reprezenta Societatea în fața terților, având capacitatea și dreptul de a-și asuma toate operațiunile necesare în scopul realizării obiectului de activitate al Societății, în orice situație cu respectarea legislației aplicabile în vigoare și în toate cazurile numai după obținerea aprobării dnei Stella Stylianou – în calitate de reprezentant al administratorului asociatului unic Phelma Investments Limited, exprimat în scris prin e-mail de la adresa de e-mail stella@oxfordcy.com.” Oxford Tax Solutions este o multinațională a contabilități și auditului, specializată în înființarea de offshore-ul pe tot globul, cu sediul central în Limassol și cu sedii în Marea Britanie, Grecia, Dubai și România.

În firma beneficiară a autorizației de construcție, Gad Real Estate, transferată în Cluj din București, lucrurile se schimbă des. Astfel, fostul administrator, Zohar Roni, fusese numit la sfârșitul lunii martie, când a fost revocat administratorul persoană juridică Adama Management SRL, fără a i se imputa nimic: ”Asociatul unic declară că este mulţumit de activitățile desfăşurate de Adama Management S.R.L în calitate de administrator persoană juridică al Societăţii, cât și de activitățile desfăşurate de dl Csiki Laszlo și de dl Hellmich Gerold în calitatea acestora de reprezentanţi permanenţi”. În decizia din primăvată, asociatul uni Phelma Investments apare ca reprezentat legal de către Adamandia Pitsillidou și Myrofora Symeou. Prima este avocată în Cipru. Aceleași două femei sunt reprezentantele firmelor offshore Adama Romania Limited și Nutu Limited, asociate în Adama Management SRL din București. Aceasta din urmă are administrator austriac, fiind cunsocut faptul că grupul Adama a fost preluat de colosul Immofinanz. Unul dintre fondaorii Adama este Isaac Cohen Hoshen, care desfășoară în România și afaceri în agricultură. Fratele său, Dvir Cohen Hoshen, conduce compania Adama America Real Estate, care desfășoară investiții imobiliare peste ocean.

Revenind în țară, israelienul Ilan Avrahami, cel care ar conduce proiectul de la Cluj, are legături vechi cu Zohar Roni, cel care a fost administrator în acte. Astfel, cei doi înființau firme în 2007-2008 la aceeași adresă din satul Valea Ursului, comuna Bascov nr.62 (Corp B), județul Argeș. Avrahami s-a ocupat de mai multe proiecte imobiliare mari din București ale companiei Adama.

Pe panoul de șantier al primului imobil din proiectul de turnuri, Gad Real Estate apare ca beneficiară a autorizației, iar ca investitor a apărut firma Luca Prest SRL, cu sediul în parcul industrial Tetarom I din Cluj-Napoca. Aceasta este deținută de Bianca Maria Rusu, domiciliată în Cluj-Napoca, și Iulian Florin Timofte, un afacerist misterios de 36 de ani, domiciliat în Buzău.

Proiectul a fost atacat la Primărie de către Asociația pentru Protecția Urbanistică a Clujului, care a depus o plângere prealabilă semnată de 15 familii din vecinătatea șantierului. Direcția de urbanism și consilierii locali au respins plângerea, astfel că mai rămâne calea instanțelor judecătorești.

Discuțiile din Consiliul Local Cluj-Napoca pe marginea acestui proiect imobiliar le puteți vedea de la minutul 01:02:35 din această filmare.

[wpdevart_youtube]Z8mgyWv6ogY[/wpdevart_youtube]

Plângerea prealabilă și informarea direcției de urbamism le puteți citi mai jos

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Rafael Nadal a câştigat patru meciuri la rând, lucru de care nu a mai fost capabil în ultimii doi ani.... Citește mai mult
Hidrologii au emis avertizări de cod Galben de viituri şi inundaţii pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns