fbpx

Judecatoare din Bistrita, condamnata pentru ca a traficat o sentinta pentru intrarea fiului ei in notariat

Corina Iacob (53 de ani), judecator la Tribunalul Bistrita, a fost condamnata definitiv de Inalta Curte, la 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare intr-un caz inedit de coruptie in magistratura, potrivit Ziare.com

Potrivit sentintei Inaltei Curti, Corina Iacob trebuie sa respecte mai multe obligatii, printre care de a frecventa un program de reintegrare sociala si de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Primariei orasului Bistrita sau al Primariei comunei Livezile (Bistrita-Nasaud).

Potrivit acuzatiilor DNA, Corina Iacob i-a cerut fostului secretar de stat din Ministerul Justitiei, Ovidiu Putura, sa-i asigure promovarea fiului sau, Titus Iacob, la examenul pentru notari stagiari din 2015, prin fraudarea acestuia.

In schimbul interventiei promise, Putura i-a solicitat judecatoarei sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar de revendicare imobiliara in care sotia sa, Alina Ofelia Putura, era reclamant.

Corina Iacob “a picat” pe interceptarile DNA la sfarsitul anului 2014 – inceputul anului 2015. Procurorii deschisesera atunci o ancheta privind fraudarea examenului pentru notari stagiari din anul 2015.

In noiembrie 2014, ea s-a intalnit cu Putura in restaurantul Hotelului Yesterday din Bucuresti. Au discutat despre nemultumitrea ei fata de modul in care s-au derulat examenele pentru dobandirea calitatii de notar stagiar din luna septembrie 2014, iar Putura i-a promis ca o ajuta.

Secretarul de stat a adus in discutie problema dosarului sotiei sale.

Continuarea aici

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina