fbpx

Cinci dosare penale în week-end pentru șoferi băuți la volan în Cluj-Napoca, unul la două străzi de Poliția Rutieră

Cinci șoferi s-au ales cu dosare penale în Cluj-Napoca în week-end-ul trecut, având alcoolemii la volan între 0,40 mg/l și 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Unul dintre ei a fost prins în timp ce conducea pe o alee la două străzi distanță de sediul Poliției Rutiere Cluj.

Biroul de presă al Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj a comunicat informații despre cinci cazuri de conducere sub influența băuturilor alcoolice în Cluj-Napoca, între 5 și 7 octombrie:

”La data de 5 octombrie a.c., în jurul orei 23.40, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Cluj-Napoca cu sprijinul polițiștilor Biroului Rutier Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 48 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Plevnei, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentrație alcoolică de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

La data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Apahida, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian Vuia, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentrație alcoolică de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

La data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 09.40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, au depistat un tânăr de 22 de ani din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea Gârbău, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentrație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

La data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 36 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea Bizușa (aflată la două străzi de Poliția Rutieră Cluj  – n.red), din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu deține permis de conducere. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

La data de 7 octombrie a.c., în jurul orei 00.20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 46 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Frunzișului, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost depistat de poliţişti după ce în prealabil a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentrație alcoolică de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.”

În aceste cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina