fbpx

Italian țepar, prins de polițiștii clujeni

Politistii clujeni au prins la Satu Mare un italian care inchiria masini cu acte false in Ardeal si nu le mai returna.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au depistat un cetăţean italian care ar fi comis mai multe fapte de înşelăciune, uz de fals şi abuz de încredere.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani, din Italia, a fost prins la data de 30 iunie pe raza municipiului Satu Mare, fiind condus la sediul unităţii de poliţie din Cluj-Napoca pentru continuarea cercetărilor.

La momentul depistării, asupra bărbatului fost găsite documente de identitate false, precum şi carduri bancare pe nume fictiv.

Polițistii sustin  că bărbatul închiria autovehicule din România pe care nu le mai returna, părăsind teritoriul ţării.

De exemplu, în anul 2013, bărbatul s-ar fi folosit de acte de identitate false şi ar fi închiriat un autoturism de la o firmă din Cluj-Napoca. La expirarea perioadei de închiriere, acesta nu ar mai restituit autovehiculul. Vehiculul a fost găsit, în cursul anului 2015, de către autorităţile franceze în Marsilia, fiind astfel recuperat.

De asemenea, în anul 2014, bărbatul ar fi închiriat şi nu ar mai fi restituit un autoturism unei firme din Oradea. Ulterior, autovehiculul a fost găsit la frontiera dintre Grecia spre Albania, fiind indisponibilizat.

Din investigaţiile poliţiştilor rezultă că bărbatul ar mai fi comis astfel de fapte pe raza altor judeţe din România, cercetările fiind continuate pentru administrarea probatoriului.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi abuz de încredere.

La data de 1 iulie, magistraţii au dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina