fbpx
Ioan Petran

Ioan Petran și Răzvan Pop, mâinile drepte ale lui Uioreanu

Referatul DNA arată că președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, stabilise în relația cu omul de afaceri Vasile Pogăcean doi intermediari: șeful de cabinet Răzvan Pop –  care ținea și un carnețel cu mitele – și consilierul județean PNL Ioan Petran, în cazul în care Pop nu putea fi contactat.  Procurorii susțin că Petran a primit de la omul de afaceri trei scaune de la Mobexpert.

Potrivit procurorilor DNA, ”investigațiile penale efectuate în cauză au stabilit că, dacă pentru contactul cu președintele CJ Cluj, acesta impusese ca intermediar persoana consilierului său Pop Răzvan Marius, iar acesta nu mai putea fi contactat din motive de securizare a relațiilor ilicite, inculpatul  Pogăcean Vasile a apelat la ajutorul consilierului județean Petran Ioan.”

Ioan Petran si Horea Uioreanu
Ioan Petran si Horea Uioreanu

EXTRAS DIN REFERATUL PENTRU ARESTAREA PREVENTIVĂ A LUI HOREA UIOREANU:

”În mod evident din perspectiva omului de afaceri nu era posibilă ruperea oricărei forme de contact cu instituția Consiliului Județean Cluj, știut fiind că prin intermediul acestui for urmau a fi realizate, dirijate resursele financiare. Ca atare, pentru a nu expune persoana președintelui CJ Cluj (cu care stabilise de la bun început limitarea la minimul posibil al contactelor şi întâlnirilor, pentru evitarea oricăror speculații sau asocieri) în perioada de după data de 21 martie 2014, inculpatul Pogăcean Vasile l-a căutat asiduu pe consilierul județean Petran Ioan pentru a afla ultimele date privind discuțiile și negocierile legate de alocările bugetare, cât și pentru susținerea firmei sale în acest context, prin direcționarea banilor către comunele unde omul de afaceri presta lucrări diverse.

Astfel, începând cu 25 martie 2014 cei doi au stabilit numeroase contacte în care suspectul Petran Ioan i-a promis omului de afaceri susținerea sa în cadrul ședinței de CJ din 28 martie 2014 pentru alocarea sumelor de bani exact în sensul urmărit de Pogăcean, iar anterior i-a obținut acestuia forma finală a actului ce urma a fi suspus dezbaterilor în proxima ședință de consiliu (propunerea de alocare a fondurilor sume constituite din cota de 20% din impozitul pe venit). Pentru aceste servicii, suspectul Petran Ioan nu a lăsat ocazia să treacă fără a obține propriul său folos, astfel că i-a pretins omului de afaceri să-i achite contravaloarea a 3 scaune pe care le-a comandat la magazinul Mobexpert (în valoare de 4.478 ,88 lei) precum și construirea unui foișor.

Scaunele au fost comandate în cursul lunii aprilie, achitate ulterior prin ordin de plată de SC Sinai Comimpex SRL și livrate la data de 12 mai 2014 direct la biroul deținut de suspectul Petran Ioan la sediul Universității Tehnice Cluj”

Răzvan Pop ținea evidența mitei
FOTO monitorulcj.ro
FOTO monitorulcj.ro

 

”Suspectul Uioreanu Horea Dorin i-a comunicat lui Pop Răzvan Marius că a primit de la suspectul Pogăcean Vasile suma de 20.000 lei și i-a cerut să noteze cuantumul primit pentru a ţine în continuare evidenţa mitei datorate şi a celei încasate, consecutiv cu evidenţierea alocărilor bugetare, alocări ce constituiau baza de calcul a mitei datorate”, au precizat procurorii în actul depus la Curtea de Apel Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina