clujust.ro

Ioan Bene și fostul prefect de Alba, audiați în procesul lui Rareș Pop

Omul de afaceri Ioan Bene și fostul prefect de Alba, Gheorghe Feneșer, au fost audiația ca martori în procesul penal al fostului șef de la Inspectoratul Teritorial pentru Control în Transportul Ruter, Rareș Pop.

Ioan Bene a fost propus ca martor după ce numele lui și al firmei Ben & Ben apar în rechizitoriul DNA Cluj în contextul că firma ar fi fost favorizată de Pop. Omul de afaceri a declarat în instanță că l-a cunoscut pe Rareș Pop în arestul de la IPJ Cluj, când erau amândoi arestați preventiv în dosare diferite. ”Ne-am cunoscut la o partidă de tenis de masă”, a spus Bene. Mai mult, acesta a precizat că firma lui este în insolvență din 2007 și de patru ani este în faliment, astfel că nu a mai prestat activitatea de transport marfă. Prin urmare, spune Bene, nu avea nevoie nici de licență de transport. ”Nici nu știu unde este sediul ISCTR”, a precizat omul de afaceri.

Fostul prefect de Alba, Gheorghe Feneșer, a fost chestionat în legătură cu o amendă primită de școala din Bistra pentru că autoutilitara ARO care transporta elevii nu avea tahograf. Prefectul a explicat că i s-a părut nedreptă amenda în cuantum ridicat, mai ales că școala nu are bani, și că l-a contactat mai întâi pe șeful ISCTR, de unde a fost direcționat la șeful teritorial Rareș Pop. Feneșer a precizat că nu era nevoie de tahograf căci mașină parcurgea doar 20 km zilnic și că Rareș Pop i-a spus că există chiar o reglementare europeană care stabilește că școlile sunt exceptate. Cu toate acestea, inspectorul din Alba a refuzat să anuleze amenda. Aceasta a fost anulată în cele din urmă în instanță. Procurorii l-au acuzat pe Rareș Pop de abuz în serviciu că l-ar fi schimbat pe inspectorul din Alba.

Comments

comentarii

Un bărbat care a fost reținut de polițiști pentru că a violat o minoră în Cășeiu, județul Cluj, a dispărut înainte să fie emis mandatul de arestare. Acum Poliția îl caută, dar acesta nu este de găsit.... Citește mai mult
Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!