fbpx

Învățătoarea ”bă, tu ești nebun la cap”, pedeapsă cu amânare și muncă în folosul comunității

Învățătoarea Monica Chiorean de la Liceul de Muzică din Cluj, care a șocat opinia publică cu limbajul adresat elevilor, a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Astfel, învățătoarea a acceptat 5 luni de închisoare cu amânare și 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru purtare abuzivă.

În urma administrării de probe în cauză, s-a reţinut:

”La începutul anului şcolar 2014-2015 inculpata Chiorean Monica Elena a preluat clasa I la nivelul ciclului primar de învăţământ din cadrul Colegiului de Muzică Sigismund Toduţă din mun. Cluj-Napoca. […]

Elev al clasei inculpatei Chiorean Monica Elena a fost până în luna februarie 2015 şi numitul L. L.

Într-una din zilele cuprinse în perioada ianuarie-februarie 2015, la una din orele de curs, respectiv, ora de matematică, pe motivul că numitul L. L. nu a recepţionat în mod corect paşii ce trebuiau parcurşi pentru efectuarea unor operaţiuni matematice, inculpata i-a adresat acestuia expresii jignitoare de genul: „ bă, tu eşti nebun la cap”, „unde dracu ai văzut”, „soarele cui l-o făcut”, „jumătate de creier”, „bebeluş”, îndemnând de altfel ceilalţi elevi să-i dea în cor trezirea […].

Procedându-se la audierea inculpatei Chiorean Monica Elena în legătură cu fapta reţinută în sarcina sa, acesta a recunoscut-o însă a motivat-o prin existenţa unor probleme personale care o solicitau în acea perioadă.

Potrivit parchetului ”Fapta inculpatei Chiorean Monica Elena, cadru didactic al Colegiului de Muzică Sigismund Toduţă din mun. Cluj-Napoca, care, într-una din zilele cuprinse în perioada ianuarie-februarie 2015, în timpul desfăşurării orelor de curs la nivelul clasei I, a abuzat verbal, respectiv, a adresat de expresii jignitoare de genul:„ bă, tu eşti nebun la cap”, „unde dracu ai văzut”, „soarele cui l-o făcut”, „jumătate de creier”, „bebeluş”, îndemnând de altfel ceilalţi elevii să-i dea în cor trezirea numitului L. L., elev în cadrul instituţiei de învăţământ menţionate, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 296 alin. 1 C. p.”

Inculpata Chiorean Monica Elena a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei şi acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală.

S-a încheiat acord de recunoaștere privind stabilirea  pedepsei de 5 (cinci) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 296 alin. 1 C. p.;

Aplicarea pedepsei de 5 (cinci)  luni închisoare a fost amânată pe termenul de supraveghere de 2 ani, conform art. 84 alin. 1 C. p.

Pe durata termenului de supraveghere inculpata va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile precum şi întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;

”In temeiul art. 85 alin. 1 lit. b C. p., inculpata va presta 60 (şaizeci) zile de muncă neremunerată în folosul Primăriei Mun. Cluj-Napoca sau Asociaţiei Filantropice Medical – Creştină „Christiana” Cluj.”, se arată în acord.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Judecătoriei Cluj-Napoca în vederea confirmării lui.

Comments

comentarii

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite.... Citește mai mult
La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple.... Citește mai mult

Lasă un răspuns