fbpx

Memoriul părinților împotriva învățătoarei care le-a terorizat copiii: ”trăiesc cu frică” ÎNREGISTRĂRI terifiante

Câțiva părinți au depus un memoriu la Inspectoratul Școlar Cluj, încă din 18 martie, prin care semnalează că o învățătoare le înjosește copiii de clasa I, urlă la ei și îi jignește, la care au atașat înregistrări audio care dovedesc cele susținute. Este vorba chiar de șefa de catedră a învățătorilor din Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj, Monica Chiorean. Conducerea școlii nu a luat nicio măsură, iar șeful Inspectoratului Școlar Cluj, Valentin Cuibus, a auzit abia astăzi înregistrare cu învățătoarea groazei. Părinții iau în calcul o plângere penală, în funcție de răspunsul de la inspectoratul școlar.

Invățătoarea Monica Chiorean, deși are o experință îndelungată la catedră și o vârstă de circa 45 de ani, are un comportament ce a băgat spaima în copii, după cum puteți auzi în înregistrările de mai jos.

ÎNREGISTRĂRILE TERIFIANTE

Câțiva părinți au scris un memoriu către Inspectoratul Școlar Județean.

”Urmare audierii înregistrărilor făcute în cadrul orelor de școală, am luat la cunoștință cu supefacție de atitudinea și modul în care doamna Chiorean Monica înțelege să trateze anumiți copii din clasă. Astfel, aceasta aduce copiilor din propria clasă jigniri, adoptă un tratament necorespunzător pentru un cadru didactic, înjosește copiii prin cuvinte adresate în fața clasei, încearcă manipularea unei părți a colectivului de copii împotriva altora. etc.

Urmare a constatării acestei atidutini, am înțeles să expunem problema învățătoarei, care însă, într-o primă etapă a negat, însă după ce a fost pusă în fața probei audio și-a recunoscut atitudinea necorespunzătoare și ne-a comunicat că aceasta a constituit o excepție de la regulă Însă, considerăm o excepție de la regulă un fapt care se întâmplă o dată, dar, în cazul nostru aceste ieșiri necorespunzătoare s-au repetat.

Întrucât această situație a luat amploare (aflând și de la alți părinți de atitudinea învățătoarei față de copiii lor) și atitudinea agresivă și neprofesională a cadrului didactic a continuat, am înțeles să prezentăm problema direcțiunii școlii, care însă nu ne-a acordat nici un răspuns, nerezolvând această situație în nici un fel, conștienți sau nu de încălcarea Codului de Etică a profesorilor, așa cum se menționează la art.7 (1,b).

În urma discuțiilor și a analizei situație de către părinți, s-a ajuns la concluzia că, din cauza atitudinii d-nei învățătoare, o mare parte din copiii care fac parte din clasa 1 A sunt copii timorați, au insomnii și trăiesc cu frica de școală. Atitudinea învățătoarei i-a determinat pe unii dintre părinți să ia măsuri dramatice, fiind obligați chiar să își retragă copilul din această clasă”

Părinții și-au rezervat dreptul de a apela la organele de cercetare penală, în cazul în care Inspectoratul Școlar nu va lua măsuri.

La semnarea memoriului, însă, au rămas doar trei părinți curajoși. Restul și-au tăiat elanul pentru ca nu pot să iși mute copii, neexitând alt liceu de muzică în Cluj. ”Noi consideram ca vina cea mai mare aparține directiunii care a mușamalizat totul. Invatatoarea are grave probleme și bineinteles ca nu se va autosesiza. Vom vedea cum rezolvă Inspectoratul Școlar Cluj problema”, a spus unul dintre părinți.
După ce au aparut sesizarile către liceu, la inceputul lunii martie, de ziua ei, învățătoarea și-a sunat foștii elevi să vina să îi cante La Multi Ani și i-a filmat.
memoriu1
memoriu2
memoriu3

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina