fbpx

Tradiție stricată: Aniversare fără miting aerian la Aeroport din cauza unei fraude la cartea funciară.

Un eveniment mult așteptat de clujeni în fiecare an, mitingul aerian de la Aeroportul Internațional Avram Iancu, nu se va mai organiza anul acesta din cauza unei situației juridice în care este platforma pe care parcau avioanele participante la demonstrații. Platforma este sub sechestrul unei firme, care s-a judecat și a câștigat împotriva firmei Aviatrans, despre care președintele Consiliului Județean, Vakar Istvan, a spus astăzi că și-a intabulat platoforma prin fraudă.

oameni miting aerianMitingul aerian de la Aeroportul clujean, o tradiție de circa zece ani, la care participau peste 10.000 de oameni, cu mic cu mare, nu se va organiza anul acesta din cauza încurcăturii juridice despre care CLUJUST a scris pe pe larg AICI. Pe scurt, firma Aviatrans, deținută de afaceristul Liviu Oros, din Gherla și-a întabulat pe șest platforma acum 14 ani, cu concursul funcționarilor din Consiliul Județean, care de atunci nu au rezolvat problema. De câteva luni, Aviatrans a pierdut un proces  cu UTI SA, iar aceasta a pus sechestru pe platformă, ca bun al firmei gherlene.  ”Am avut discuții cu Aeroclubul român, dar având în vedere că nu mai putem să folosim platforma Apron 2 datorită situație juridice, nu mai avem locuri de parcare. În acest an nu vom putea organiza miting aerian din cauza lipsei locurilor de parcare pentru avioane.”, a spus directorul Aeroportului, David Ciceo.

avioane miting acrobatiiPreședintele Consiliului Județean, Vakar Istvan, spune că instituția este tot în proces pentru a rezolva situația. ”Suntem în proces pentru a se înscrie în cartea funciară Consiliul Județean, căci acolo sub formă de fraudă s-a înscris o firmă pe un bun al județului Cluj”, a declarat Vakar Istvan. Acesta a spus că se fac încercări pentru a se organiza totuși mitingul, dar sunt șanse mici. ”Este frumos miting-ul. Mai încercăm. O să mai avem discuții cu Aeroportul. Trebuie să știți că aceste miting-uri și costă destul de mult E o metodă interesantă prin care se plătește kerosenul pentru MIG-uri, dar poate găsim o formulă”, a adăugat Vakar Istvan.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj împlinește 83 de ani de existență, ajungând de la 32.000 de pasageri în 1997 la 1,3 milioane de pasageri în 2014. Iar cifrele sunt în creștere. Pe primul trimestru al acestui an s-a înregistrat o creștere a numărului de pasageri față de primul trimestru al anului trecut cu 34%.

Prefectul Gheorghe Vușcan, președintele CJ, Vakar Istvan și directorul Aeroportului, David Ciceo au tăiat tortul
Prefectul Gheorghe Vușcan, președintele CJ, Vakar Istvan și directorul Aeroportului, David Ciceo au tăiat tortul

Comments

comentarii

BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult
Prognoza meteo. Meteorologii anunță vreme caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!