fbpx

Revizuire după 13 ani în cazul crimei din lift. A fost citat tatăl studentei ucise

Instanța Tribunalului Cluj a început astăzi judecarea revizuirii dosarului crimei din 2001, când o studentă a fost ucisă în liftul blocului din Mărăști în care locuia. La termenul următor a fost citat tatăl tinerei. Instanța a admis cererea de revizuire în urma denunțului altui bărbat care susține că a comis crima.

Florin Emanuel Bodrog, un bărbat în vârstă de 34 de ani, condamnat în 2002, la 19 ani de închisoare pentru tâlhărie urmată de moartea victimei. Acum el are parte de revizuirea dosarului, după ce la începutul anului, un alt bărbat, Adrian Pop, s-a prezentat la parchet și a susținut că el este autorul crimei. Detalii AICI.

Potrivit Codului de Procedură Penală, ”revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută când s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză”

În 5 martie, Tribunalul a hotărât: ”admite, în principiu, în parte cererea de revizuire a sentinţei penale nr. 594/21.11.2002 a Tribunalului Cluj, formulată de revizuientul Bodrog Emanuel Florin, în prezent aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Gherla, numai cu privire la denunţul efectuat de numitul Pop Adrian, sub celelalte aspecte cererea de revizuire fiind inadmisibilă.”

Bodrog a făcut patru cereri de revizuire, în 2007, 2009, 2010 și 2011, în care a susținut că este nevinovat. Toate cererile au fost respinse de judecători. Tânărul care se află încarcerat la a recunoscut crima, dar spune că a fost presat de polițiștii care se ocupau de caz. Instanța va administra noi probe în acest caz. Bodrog a cerut să fie comparate ADN-ul și amprentele găsite la fața locului cu cele ale lui Pop.

Studenta Andreea Demeter a fost ucisă în 2001 în liftul imobilului în care locuia. Tânăra a fost lovită de atacator și s-a înecat cu propriul sânge. Medicii legiști au concluzionat că dacă era cineva la fața locului să o întoarcă într-o parte tânăra ar fi supraviețuit.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina