fbpx
Avocat Mihai Neamțu

Tensiuni la procesul lui Uioreanu: ”Vă rog să ieșiți să vă calmați, dacă aveți o problemă!”

Tensiuni astăzi la procesul lui Horea Uioreanu între judecătorul Alina Țopan și unul dintre avocații omului de afaceri Ioan Bene, Mihai Neamț, trimis să se calmeze.

La termenul de astăzi din procesul de corupție al fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, au fost audiați angajați ai lui Ioan Bene și funcționari de la CJ. Momentele tensionat cu ridicat de voce s-au consumat la audierii șefei Serviciului Autorizări, Disciplina în Construcții din cadrul Consiliului Județean, Anda Mureșanu.

La partea de întrebări, unul dintre avocații lui Bene, Mihai Neamțu, cunoscut pentru patima cu care își apără clienții, a fost întrerupt de judecător când cerea ca martora să fie întrebată despre un raport. ”Eu ar trebui să o întreb dacă știe că domnul Uioreanu sau domnul Bene a primit sau a dat mită, asta ar trebui să o întreb”, a spus judecătoarea Alin Țopan.

După încă o repriză de discuții, judecătorul i-a spus avocatului: ”Domnule avocat, vă rog să formulați întrebări pertinente vizavi de obiectul acestui dosar!”

Avocatul: ”Când s-a autorizat pista de la Aeroport, respectiv suprafețele de mișcare?”

Judecător: ”O să resping și această întrebare pentru că nu face obiectul acestui dosar”

Avocat: ”Eu vreau să dovedim presiunea la care a fost supus clientul meu ca să dea șpaga. Dacă nu mă lăsați, cum să o fac?”

Au urmat încă trei întrebări respinse despre pământul care s-a excavat și care a dispărut de la șantierul viitorului Centru de Management Integrat al Deșeurilor.

După o întrebare aprobată de judecător și un răspuns scurt din partea martorei, judecătoarea l-a întrerupt pe avocatul care mai avea ceva de spus: ”Lăsați-mă să consemnez întrebarea, altfel stăm să ne certăm… Tăceți ca să pot consemna! Vă rog să ieșiți afară să vă calmați, dacă aveți o problemă!”

A urmat o dispută asupra conținutului declarației martorei, avocații susținând că a spus un lucru, iar judecătorul că nu.

”Citiți domnului avocat ….Da vă rog să lăsați să vedem ce s-a consemnat.  Nu a spus așa ceva, am consemnat exact ce a spus martora”, a spus judecătorul.

Alt avocat al lui Bene, Mircea Ilian a intervenit: ”Doamna președinte, vă rog să mă iertați, chiar mi-am notat. La momentul când dânsa a susținut că a avut prima discuție la Aeroport i s-a zis că e zonă de securitate și că s-a predat. Povestea cu zona de securitate nu s-a consemnat. ”

”Și ce vreți să consemnez că li s-a spus că este zonă se securitate?”, a întrebat instanța, la care a primit răspuns simplu: Da.

Avocatul Neamțu a mai încercat o întrebare despre participanții la un control, de asemenea respinsă: ”Teza lui probatorie este cu totul alta în dosar. Dânsul nu a făcut o declarație în instanță ca eu să știu care e teza probatorie. Că pot să o ghicesc sau că-mi susurați dumneavoastră e altă poveste. Dar apărarea lui în dosar e cu totul alta. Prin urmare, vă resping întrebarea. Altă întrebare?”, a spus judecătorul.

”Dacă martora are cunoștință de soarta acelor procese verbale?”, a continuat avocatul.

Judecătorul: ”Nu are relevanță în acest dosar, vă resping această solicitare”

La următorul termen de judecată, care va avea loc în 13 noiembrie, vor fi audiați ca martori directorul Napoca Construcții, Dan Șerban, fiul fostului președinte de CJ, Grațian Șerban, și directorul comercial al Aeroportului Cluj, Gabriela Zanc.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina