fbpx

Instanța a desființat ordonanța de renunțare la urmărirea penală în cazul furtului de la Facultatea de Drept UBB

Instanța Judecătoriei Cluj-Napoca a desființat ordonanța de renunțare la urmărirea penală în cazul unui furt din 2015 dintr-un birou al Facultății de Drept UBB Cluj, fiind păgubiți un lector și un asistent universitar.

Judecătoria Cluj-Napoca, unde Parchetul a trimis dosarul pentru confirmarea renunțării la urmărirea penală, a pronunțat recent următoarea soluție pe scurt:

”In baza art. 318 al 15 lit. a C.pr.pen respinge cererea de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărire penală formulată de Parchetul de pe lângă Judecatoria Cluj-Napoca.

Desfiinţează ordonanţa de renunţare la urmărire penală emisă în dosarul nr. 2453/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecatoria Cluj-Napoca şi trimite cauza la acest parchet pentru completarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat prev. de art. 228 al 1, 229 al 1 lit. d Cp.

Hotărârea se comunică persoanelor menţionate la pct. 3 al dispozitivului ordonanţei. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitiva”

Clujust a atras atenția în iulie 2019 asupra modului defectuos în care a decurs ancheta penală și a motivelor pe alocuri hilare pentru care s-a renunțat la găsirea făptașilor, de exemplu faptul că prejudiciul de 3.300 lei ar fi ”relativ redus”. Detalii mai jos

Anchetă de mântuială finalizată cu renunțare la urmărirea penală în cazul unei spargeri la Facultatea de Drept UBB Cluj

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina