fbpx

Inculpat către judecător: ”Pe mine nu m-a speriat puşcăria, amenda dumneavoastră mă piş pe ea, mă înţelegi?”

Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat pe un inculpat la 6.000 lei amendă penală pentru încălcarea solemnități ședinței. Mai exact, în timp ce era judecat în alt dosar a primit amendă judiciară de 5.000 lei, iar reacția lui față de judecător a fost: ”Dumneavoastră credeţi că mă sperie o amendă? Pe mine nu m-a speriat puşcăria, amenda dumneavoastră mă piş pe ea, mă înţelegi?”.

Infracţiunea de încălcarea a solemnității ședinței a fost săvârşită în stare de pluralitate intermediară, astfel în temeiul art. 44 alin. 2 C. pen., raportat la art. 39 alin. 1 lit. d) C. pen. precum şi a deciziei RIL nr. 7/2020, instanţa a aplicat, pe lângă pedeapsa care constituie primul termen al pluralităţii intermediare, pedeapsa amenzii, inculpatul urmând a executa în final pedeapsa de 6 ani 5 luni, 1162 zile închisoare şi 6000 lei amendă.

Potrivit datelor din dosar, ”în fapt, la data de 05.07.2018, fiind prezent la Judecătoria Târgu Mmureș, în calitate de contestator-condamnat în dosarul nr. …, inculpatul A:T a întrebuinţat cuvinte jignitoare şi obscene, de natură să perturbe activitatea instanţei, atât în timpul audierii martorului E.D.L, cât şi pe holurile instituţiei, imediat după ce s-a dispus înlăturarea sa din sala de judecată.

Fiind rechemat în sala de şedinţă pentru a i se da citire depoziţiei martorului, după ce a fost informat că i s-a aplicat o amendă judiciară în cuantum de 5000 lei pentru săvârşirea abaterii judiciare de manifestare ireverenţioasă faţă de instanţa de judecată, inculpatul a continuat să adreseze cuvinte obscene şi jignitoare preşedintelui completului de judecată, de natură să perturbe activitatea instanţei de judecată, a strigat şi a avut o atitudine recalcitrantă, fiind din nou înlăturat din sala de judecată, după care a continuat să vocifereze pe holurile instituţiei.”

În motivarea Curții de Apel Târgu Mureș se arată: ”Situaţia de fapt anterior expusă reiese în egală măsură şi din procesul-verbal încheiat de către organul de cercetare penală la data de 29.01.2021, cu ocazia ascultării înregistrării de şedinţă din data de 07.05.2018, de unde se poate observa că inculpatul A:T a intervenit de mai multe ori peste judecător în timpul audierii martorului E.L.D, întrucât era nemulţumit de întrebările care erau adresate martorului, astfel că acesta a spus judecătorului printre altele că , „întrebări pe vrăjeală, deja…domnu preşedinte”, „puneţi nişte întrebări aiurea, pe cuvânt”, fiind scos afară din sală după ce anterior a fost atenţionat în acest sens.

În continuare, din procesul-verbal se poate stabili că inculpatul a fost rechemat în sala de judecată şi i-a fost adus la cunoştinţă faptul că i-a fost aplicată o amendă judiciară în cuantum de 5000 lei, reacţia inculpatului fiind „ Da? Puteţi să-mi mai daţi o amendă ca să mi se scoale p..a la noapte, „Dumneavoastră credeţi că mă sperie o amendă? Pe mine nu m-a speriat puşcăria, amenda dumneavoastră mă piş pe ea, mă înţelegi?”.

Instanţa a ţinut cont şi de declaraţia dată în calitate de suspect şi inculpat de către inculpatul A.T care a indicat că a existat un schimb de replici între el şi judecător, motivul fiind acela că nu era multumit de întrebările pe care le adresa judecătorul, fiind scos din sală pentru că a intervenit la momentul în care a fost audiat martorul propus de el.

De asemenea, inculpatul a relatat că după ce a fost rechemat în sala de judecată, i-a fost adus la cunoştinţă faptul că a fost sancţionat cu o amendă judiciară în cuantum de 5000 lei, astfel că s-a enervat şi a afirmat că se pişă pe ea amendă, arătând în final că regretă ceea ce a făcut în sala de judecată.

Fiind audiat în faza de judecată, inculpatul a precizat că recunoaşte şi regretă comiterea faptei.”

Comments

comentarii

Un spectacol de artificii și drone a avut loc vineri seară, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Au fost momente emoționante de 1 Decembrie la bordul unui avion al companiei Wizz Air. Cei 200 de pasageri ai aeronavei au cântat în cor cântecul „Noi suntem români”, acompaniați de muzicieni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!