fbpx
Galeria ”U” Cluj la Gilău

Incredibil: Suporteri ”U” interziși la meciuri pentru că au băut bere în parcarea unui centru comercial!

Mai mulți suporteri ai Universității Cluj au primit amenzi și interdicție de a mai intra la meciuri, în 13 octombrie, pentru că în 24 septembrie au băut bere în parcarea unui centru comercial, aflat la 10 kilometri de stadionul unde urmau să meargă, informează numaiu.ro. Mai mult, amendații nici nu au intrat pe așa-zisul stadion din Gilău!

Site-ul numaiu.ro prezintă fotocopie după procesul-verbal prin care a fost sancționat unul dintre supoerter și care, cu siguranță, ar avea șanse să fie anulat în instanță. Descrierea faptei: ”În timp ce se afla în parcarea de la Polus Center din localitatea Florești, împreună cu suporterii Universității Cluj, care urmau să facă deplasarea la meciul de fotbal dintre echipele Someșul Gilău și ”U” Cluj, a consumat băuturi alcoolice, respectiv bere ”Ursus”. Jandarmul poate să meargă să ceară banii de reclamă la Polus și Ursus.

proces-verbal-jandarmerie-suporter-u-baut-bere

După cum se poate observa, amenda de 100 de lei este aplicată în baza punctului 23 din Legea nr. 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice (pct. 23) consumul de bauturi alcoolice in urmatoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane si terenuri sportive, institutii culturale, sali de spectacole, institutii sau unitati economice, toate mijloacele de transport in comun, autogari, gari si aeroporturi, de stat si private, sau alte locuri prevazute de lege. In incinta acestor locuri publice se pot consuma bauturi alcoolice prin delimitarea unor spatii special amenajate pentru consumarea bauturilor alcoolice, prin hotararea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentatie publica si turism, cum sunt: restaurante, baruri si discoteci. In locurile publice enumerate se interzice cu desavarsire consumul de bauturi alcoolice de catre persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani). 

Dar jandarmul a aplicat și sancțiune complementară, în baza legii 4/2008, cunoscută ca Legea lui Mitică, privind combaterea violenței pe stadioane. (Vezi aici alte sancțiuni aplicate în baza legii lui Mitică, contestate la Judecătoria Cluj-Napoca). Sancțiunea complementară: ”interzicerea accesului a toate meciurile de fotbal pe perioada de 6 luni” Legea lui Mitică interzice accesul la meciuri în stare vădită de ebrietate și consumul de alcool pe stadion.

Art.10 alin.2 ”Pentru efectuarea accesului spectatorilor in arena sportiva, organizatorul de competitii sau jocuri sportive are urmatoarele obligatii:
b) sa nu permita accesul persoanelor carora le-a fost interzisa intrarea la asemenea genuri de manifestari, al persoanelor care se afla in stare vadita de ebrietate sau se afla, in mod evident, sub influenta substantelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice, arme si munitii de orice fel, faclii, torte, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru socuri electrice, substante toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cutite, pumnale, sisuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere ori lovire, precum si al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuala de genul celor prevazute la alin. (1) lit. r);”

Practic, Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca a combinat două legi și două fapte într-un proces verbal, trântind interdicția la meciuri din legea 4/2008 la o faptă sancționată de legea 61/1991. Interesant.

Potrivit NumaiU.ro, ”jandarmii spun că au constatat contravenţiile în urma vizionării înregistrărilor video, dar, chiar dacă ar avea dreptate şi suporterii respectivi au băut bere înainte de meci, ţineţi cont că la Gilău niciun fan al Universităţii nu a intrat pe stadion, galeria încurajând echipa de după gard, din stradă!”

Menționăm că stadionul din Gilău are 50 de locuri, iar la meci au fost 2000 de ”U”-iști.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!