fbpx
Elicopterul deasupra lacului Beliș

Incendiul de pădure de la Măguri-Răcătău a fost lichidat. Șase hectare afectate!

Pompierii clujeni, ajutați de elicopterul de la Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca, au dus o luptă grea cu flăcările în acest week-end în zona de munte Măguri-Răcătău.

Echipele de intervenție ale ISU Cluj au acţionat pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit pe un versant din apropierea localităţii Măguri Răcătău. A fost afectată o zonă de aproximativ şase hectare, pădure de foioase şi lemn de esenţă tare.

Întrucât intervenția a fost îngreunată de zona greu accesibilă și curenții de aer ce favorizau răspândirea jarului, precum și multitudinea de focare izbucnite simultan, pompierii au fost sprijiniți, pe calea aerului, de un elicopter MI-17, dotat cu dispozitivul de stingere acroșat tip Bambi-Bucket al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca. Elicopterul a luat apă din lacul Beliș pentru a o arunca peste jarul de la Măguri-Răcătău.

În 15 august, elicopterul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a executat 21 de deversări deversări a câte 3000 de litri de apă, iar a doua zi încă 6, prin intermediul Bambi-Bucket-ului.

La sol, pompierilor clujeni li s-au alăturat 30 de cetăţeni din localitatea Măguri Răcătău, precum şi personal din Ocolul Silvic Gilău, Primăria şi Consiliul Local Măguri Răcătău, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Măguri Răcătău şi IPJ Cluj.

 

Incendiul a fost lichidat duminică, cu contribuția naturii prin ploaia torențială căzută în zonă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns