fbpx
Interior Sala Polivalentă Cluj (sursa foto cluj.com)

În ”bijuteria” de la Cluj, Sala Polivalentă, tribuna era împinsă de 15-20 oameni! RAPORT

Raportul preliminar cu privire căderea în gol a unui copil între tribunele de la Sala Polivalentă Cluj arată că tribuna retractabilă nu funcționa corespunzător automatizat și că era nevoie de 15-20 de oameni să o împingă sau să o tragă.

Comisia Primăriei, condusă de viceprimarul Gheorghe Șurubaru, a verificat modul de funcționare a tribunei pentru a se depista cauza care a dus la crearea unui gol între tribuna retractabilă și cea fixă, prin care un copil de 9 ani a căzut acum patru zile, în timpul unui meci de baschet, și s-a ales cu fracturi la o mână.

Potrivit raportului tehnic preliminar, ”S-au efectuat mai multe manevrări succesive și s-a constatat că tribuna nu funcționează corespunzător automatizat, fiind nevoie să fie ajutată prin împingerea sau tragere de către aproximativ 15-20 persoane. 

Observând faptul că tribuna nu funcționează corect automatizat s-a trecut la verificarea amănunțită a structurii de sub tribună, cea care susține și asigură rularea corespunzătoare a întregului ansamblu.

S-a observat faptul că elementele de siguranță care împiedică ieșirea tribunei mai mult decât este permis sunt compuse din 4 arcuri fixate în peretele de beton și picioarele din spate ale tribunei mobile, în dreptul motoarelor, care acționează tribuna și un fie care acționează un limitator de cursă, cel care comandă practic oprirea înaintării tribunei mai mult decât e necesar.

Din punct de vedere al comisiei, aceste elemente de siguranță nu erau corespunzător dimensionate, fapt ce permitea ieșirea tribunei mai mult decât era permis.

Țînând cont de faptul că se derulează și o anchetă a Poliției s-a încercat doar de probă reducerea dimensiunii firului care activează limitatorul de cursă și s-a observat că astfel tribuna se oprește automatizat, corespunzător, fără a mai crea acel gol în partea superioară”

Sala Polivalentă Cluj a fost construită de compania Con-A din Sibiu.

Raportul preliminar complet

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina