fbpx

Guru Bivolaru, achitat de patru infracțiuni la Tribunalul Cluj

Liderul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, a fost achitat astăzi de instanța Tribunalului Cluj într-un dosar de trafic de persoane și constituire a unui grup infracțional organizat. ”Guru” a fost achitat de patru infracțiuni, iar pentru șase infracțiuni, judecătorul a dispus încetarea procesului penal din cauza prescripției.

Instanța Tribunalului a dispus achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infractiunilor de:

– de constituire a unei organizatii cu caracter fascist 

– trafic de persoane

– de promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe  

– trecere ilegala a frontierei unui stat strain, având în vedere ca art.1 al.1 din O.U.G. 112/2001, care sanctiona fapta de trecere ilegala a frontierei unui stat strain, a fost abrogat de art. 98 din titlul II din Legea 187/2012. III.

bivolaru misa”Dispune încetarea procesului penal fata de inculpatul Bivolaru, constatându-se intervenirea prescriptiei raspunderii penale fata de infractiunile de: initiere sau constituire a unui grup infractional organizat,  instigare la discriminare, promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe, trecere ilegala a frontierei de stat,  instigare la ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice”, se arata in minuta sentinței. 

De asemenea, judecătorul a constatat ”nelegalitatea probelor obtinute prin interceptarile telefonice si înregistrarile audio si dispune excluderea mijloacelor de proba constând în procesele-verbale de consemnare a convorbirilor inculpatului, proceselor-verbale de perchezitie întocmite cu ocazia perchezitiilor efectuate în datele de 18.03.2004, 19.03.2004, 21.03.2004, 22.03.2004 si 23.03.2004 si dispune excluderea din probatoriu a tuturor faptelor constatate si obiectelor ridicate si consemnate în procesele-verbale de perchezitie nelegale.”

Astfel, s-a dispus ”anularea probelor constând în rapoartele de constatare tehnico-stiintifice din vol.35-42 din Dosarul Urmarire Penala 6D/P/2004, rapoartele de constatare întocmite de Asociatia Psihologilor din România, Comisar sef psiholog Petrescu Luminita, psihologul Tudorel Butoi, precum si a Studiilor întocmite de Mario Sorin Vasilescu si Preotul Sterea Tache.”

Au fost respinse toate actiunile civile ca neîntemeiate.

S-a revocat masura arestarii preventive dispusa prin mandatul de arestare preventiva nr. 171/U din 15.04.2005 emis de catre Sectia I Penala a Tribunalului Bucuresti

Instanta dispune ridicarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra imobilelor din Bucuresti, sector 5, str. Sergent Turturica, nr. 123 si Bucuresti, Str. Sg. Musat Constantin nr.l, bl.16, sc.A, ap.3 dispusa prin Ordonanta nr. 6D/P/2004 din 23.05.2005,

Judcatorul a dispus si restituirea tuturor bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei imobiliare din data de 18.03.2004 la imobilul din Bucuresti, Str. Sg. Musat Constantin nr.l, bl.16, sc.A, ap.3 si mentionate în procesul-verbal de perchezitie atasat la dosarul cauzei.

Dosarul era trimis în judecată din anul 2007.

 

Comments

comentarii

Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult
Un tânăr din Cluj-Napoca fost prins de jandarmi după ce vrut să intre în casă peste fosta concubină cu un cuțit. Acesta s-a automutilat și a ajuns la spital.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!