Guru Bivolaru, achitat de patru infracțiuni la Tribunalul Cluj

Liderul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, a fost achitat astăzi de instanța Tribunalului Cluj într-un dosar de trafic de persoane și constituire a unui grup infracțional organizat. ”Guru” a fost achitat de patru infracțiuni, iar pentru șase infracțiuni, judecătorul a dispus încetarea procesului penal din cauza prescripției.

Instanța Tribunalului a dispus achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infractiunilor de:

– de constituire a unei organizatii cu caracter fascist 

– trafic de persoane

– de promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe  

– trecere ilegala a frontierei unui stat strain, având în vedere ca art.1 al.1 din O.U.G. 112/2001, care sanctiona fapta de trecere ilegala a frontierei unui stat strain, a fost abrogat de art. 98 din titlul II din Legea 187/2012. III.

bivolaru misa”Dispune încetarea procesului penal fata de inculpatul Bivolaru, constatându-se intervenirea prescriptiei raspunderii penale fata de infractiunile de: initiere sau constituire a unui grup infractional organizat,  instigare la discriminare, promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe, trecere ilegala a frontierei de stat,  instigare la ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice”, se arata in minuta sentinței. 

De asemenea, judecătorul a constatat ”nelegalitatea probelor obtinute prin interceptarile telefonice si înregistrarile audio si dispune excluderea mijloacelor de proba constând în procesele-verbale de consemnare a convorbirilor inculpatului, proceselor-verbale de perchezitie întocmite cu ocazia perchezitiilor efectuate în datele de 18.03.2004, 19.03.2004, 21.03.2004, 22.03.2004 si 23.03.2004 si dispune excluderea din probatoriu a tuturor faptelor constatate si obiectelor ridicate si consemnate în procesele-verbale de perchezitie nelegale.”

Astfel, s-a dispus ”anularea probelor constând în rapoartele de constatare tehnico-stiintifice din vol.35-42 din Dosarul Urmarire Penala 6D/P/2004, rapoartele de constatare întocmite de Asociatia Psihologilor din România, Comisar sef psiholog Petrescu Luminita, psihologul Tudorel Butoi, precum si a Studiilor întocmite de Mario Sorin Vasilescu si Preotul Sterea Tache.”

Au fost respinse toate actiunile civile ca neîntemeiate.

S-a revocat masura arestarii preventive dispusa prin mandatul de arestare preventiva nr. 171/U din 15.04.2005 emis de catre Sectia I Penala a Tribunalului Bucuresti

Instanta dispune ridicarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra imobilelor din Bucuresti, sector 5, str. Sergent Turturica, nr. 123 si Bucuresti, Str. Sg. Musat Constantin nr.l, bl.16, sc.A, ap.3 dispusa prin Ordonanta nr. 6D/P/2004 din 23.05.2005,

Judcatorul a dispus si restituirea tuturor bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei imobiliare din data de 18.03.2004 la imobilul din Bucuresti, Str. Sg. Musat Constantin nr.l, bl.16, sc.A, ap.3 si mentionate în procesul-verbal de perchezitie atasat la dosarul cauzei.

Dosarul era trimis în judecată din anul 2007.

 

Comments

comentarii

Un accident rutier a avut loc, marți, la Căianu Mic, în Cluj. O mașină s-a răsturnat, iar în urma accidentului un bărbat a murit.... Citește mai mult
Kimberly Cheatle, directoarea Serviciului Secret al Statelor Unite, și-a anunțat demisia în contextul investigațiilor privind tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump. Incidentul șocant a avut loc la un miting electoral în Pennsylvania la începutul acestei luni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns