fbpx

Avocat PSD-ist în instanță: ”PNL Cluj nu există”

La procesul de contencios în care prefectul a atacat numirea lui Mihai Seplecan la șefia Consiliului Județean (CJ), a fost dezbătută teoria existenței în acte a filialei clujene a PNL și a co-președinților Marius Nicoară și Daniel Buda. Avocatul Vladimir Mătușan, membru PSD, care îl reprezintă pe Ioan Oleleu, a obținut scoaterea PNL Cluj din proces pe motiv că nu au fost depuse actele filialei.

Avocatul Vladimir Mătușan a invocat în instanță excepția lipsei capacității de a depune cerere de intervenție de către PNL Cluj. ”Nu s-a facut dovada ca PNL Cluj există, că are co-presedinti pe Marius Nicoara si Daniel Buda, că are statut noua organizatie, că s-au făcut alegeri pentru conducere sau e interimară numită de la Bucuresti. Au doar o stampilă, care se poate face oriunde, diferită față de cea veche. Contestăm capacitatea filialei Cluj. Nu există acte că s-a infiintat filiale, nu are nici cont bancar”, a spus Mătușan, care este și asistent universitar la Facultatea de Drept a  Universități Dimitrie Cantemir.

Acesta a contestat implicit și calitatea de reprezentant al PNL Cluj in proces a avocatului Ovidiu Podaru, profesor la Facultatea de Drept a UBB și care îl reprezintă și pe Mihai Seplecan. De altfel, Podaru a spus că renunță la cererea PNL Cluj și continuă procesul doar pentru clientul Seplecan pentru a nu se amâna judecarea dosarului.

Judecătorul a decis că respinge cererea de interventie a filialei PNL Cluj si a continuat procesul. Avocatul Podaru a reclamat că Ioan Oleleu are calitatea de pârât în proces, deși este de partea prefectului Gheorghe Vușcan. În replică, avocatul Mărușan a spus că Seplecan s-a votat singur în Consiliul Județean.

Instanta a amant o săptămână pronunțarea.

seplecanPrezent la Tribunal, consilierul judetean Mihai Seplecan, spus la ieșirea din sală că este bucuros că s-a judecat astăzi. ”Au venit cu tot felul de motivații, că Nicoară nu este președinte, că Buda nu este președinte, că să mai aducem acte. Există PNL Cluj, dar se mai amâna un termen de judecată să aducem actele. Avocați PSD încearcă să-l țină vicepreședinte pe Oleleu de la PSD. Mă bucur că s-a judecat și că s-a ajuns la final. Nu am nicio emoție că voi câștiga.”, a declarat Seplecan.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!