fbpx

Ghinioniștii examenului de intrare în profesia de avocat la Cluj

La Centrul de examen Cluj-Napoca, opt candidați nu au fost primiți în profesia de avocat deși au acumulat 70 de puncte, cât era minim, dar nu au primit cel puțin 10 puncte la fiecare din cele cinci materii. Unii candidați au ratat examenul pentru o singură întrebare de la o materie. La examenul de definitivat, un singur candidat din 19 din aria Curții de Apel Cluj a fost declarat admis.

73 din totalul de 482 de candidați care au susținul examenul pentru a deveni avocat stagiar la Centrul de examen Cluj-Napoca au acumulat 70 sau peste 70 de puncte la cele cinci materiii: organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal. Din cei 73, au fost declarați admiși 65, deoarece opt dintre ei nu au avut cel puțin 10 puncte la fiecare materie. Un candidat respins a avut chiar 78 de puncte, dar a primit 9 la materia organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Fiecare intrebare a valorat un punct.

Cluj- rezultate stagiari-page-001

Cluj- rezultate stagiari-page-002

 

Cluj- rezultate definitivat-page-001

Potrivit regulamentului de organizare al concursului, examenul a cuprins disciplinele organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal. Testul grilă cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen și fiecare răspuns corect se evaluează cu un punct. Evaluarea lucrărilor la testul grilă se realizează prin procesare (scanare) electronica. Sunt declaraţi admişi candidaţii care obţin cel puţin 10 puncte la fiecare disciplină în parte şi un punctaj total de cel puţin 70 de puncte.

Candidații respinși la examenul din data de 15.09.2014 vor putea formula contestații la punctaj până cel târziu luni, 22 septembrie 2014, ora 10.00. Contestaţiile se vor redacta prin utilizarea acestui formularul-tip publicat şi pe pagina web a centrelor de examen ale Institutului National de Pregatire si Perfectioanre a Avocatilor și se pot depune personal, prin fax sau e-mail.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina