Teona, Tudor și Sorana

Gala caritabilă ”Tineri pentru tineri”, inițiată de trei tineri inimoși, a ajuns la a 6-a ediție FOTO

Circa 150 de tineri din lumea bună a Clujului și-au donat banii de o noapte în club la evenimentul caritabil ”Tineri pentru tineri”, organizat de Teona Tușa, Tudor Pop și Sorana Gidro și ajuns la a 6-a ediție.

Ediția din acest an a Galei caritabile Tineri pentru Tineri a avut loc, aseară, la hotelul Golden Tulip Ana Dome din cartierul clujean Zorilor. 

”Cel mai bun mod de a zambi din suflet este de a face pe altcineva fericit. Entuziasm, dragoste si intentii bune sunt inima acestui eveniment si ne bucuram ca in toti acesti ani, IMPREUNA am reusit sa facem oameni fericiti. Scopul nostru a fost simplu, dar un vis pe care il visezi singur e doar un vis. Un vis pe care-l visezi impreuna cu ceilalti e realitate, iar datorita sprijinului si increderii oferite de voi, suntem incantati sa organizam cea de a VI-a editie a galei caritabile ”Gala Tineri pentru Tineri”.”, au precizat organizatorii.

In cadrul galei, invitații au avut parte de momente artistice asigurate de formația Incognito și o tombolă cu surprize. Donatia minima recomandată, care s-a lăsat în urna de la intrare, a fost de 120 lei si a inclus bufet suedez, vin, apă si sucuri.

Printre cei prezenți, s-au numărat fotbalistul George Florescu, baschetbalistul Branko Cuic, avocații Voicu Sârb, Anca Sârb, Călin Iuga, Dominic Stanca, directorul INPPA Cluj Gidro Stanca, fiica deputatului Aurelia Cristea, Dana, unul dintre fii milionarului Ștefan Gadola, Sorin, consilierul local Radu Constantea, pictorul Nicolae Maniu, organizatorul de eveniment Florin Bugnar, fostul director al Casei de Cultură a Studenților, Adam Laszlo, judecătorul George Barbura-Turcu, fiica notarului Mihaela Chiș, Diana, și alți copii ai unor oameni de afaceri: Flaviu Chertes, Denisa Nicoară, Horațiu Ilea

Galerie foto de la eveniment

Cazurile umanitare, așa cum au fost prezentate pe pagina de Fcebook a evenimentului

soniaSonia, o tanara de 24 de ani, care locuieste impreuna cu bunica ei in Gherla. La vârsta de 20 de ani, bucuria intrării la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, i-a fost umbrită de aflarea rezultatelor unor analize medicale costisitoare, care-i confirmau faptul că e bolnavă de cancer la colon.

Cu toate că a fost împovărată de suferință, Sonia a încercat să nu lipsească de la facultate, reușind să obțină note mari la examene și astfel să primească bursă de merit. Anul trecut a terminat facultatea, şi-a luat licenţa, iar visul ei este să fie sănătoasă , să reuşească să se angajeze, pentru a fi un real sprijin bunicii sale în vârstă de 75 de ani, care i-a fost alături în lipsa părinţilor.

Mama Soniei a murit după ce a născut-o pe aceasta, iar tata a murit în 15 august 2015, în urma unui infarct miocardic. Tânăra nu are fraţi. Acum, singura alinare şi singurul sprijin al fetei este bunica, care, dintr-o pensie de 800 de lei reuşeşte să facă faţă cu greu cheltuielilor zilnice, medicamentelor, regimului şi tratamentului prescris nepoatei.

Sonia a fost operată de mai multe ori. Prima operaţie a costat 6ooo de euro. Apoi au urmat alte interventii chirurgicale şi şedinţe de chimioterapie. Până la urmă, colonul i-a fost extirpat în totalitate instalându-i-se un dispozitiv care să preia funcţiile acestuia.

Din păcate i-a fost afectat şi ficatul, la ultima operaţie de la sfârşitul lunii iulie 2015 i-a fost înlăturat jumătate din ficat. În momentul de faţă urmează şedinţe de chimioterapie câte două săptămâni pe lună. Din cauza nenumăratelor şedinţe, venele de la mâini i-au fost distruse (arse), fiind nevoie de un aparat special, care i s-a aplicat pe piept, în vederea primirii tratamentului sistematic medicamentos.

Datorită costisitoarelor intervenţii, bunica a rămas cu nenumărate datorii, pe care încearcă să le achite, în limita posibilităţilor. Încearcă să-i asigure lunar fetei, medicamentele care au fost prescrise şi care nu se decontează, o parte, de către Casa de Sănătate( aproximativ 300 lei) plus regimul specific pe care aceasta trebuie să-l urmeze.

Cu toate că sunt doborâte de suferinţă, Sonia şi bunica Cristina nu renunţă, ele se agaţă de orice firicel de speranţă, crezând cu tărie într-un miracol.

mario si davidEi sunt gemenii Mario si David pe care i-am cunoscut cand aveau 3 ani, fiind prima familie pe care am ajutat-o in urma primei editii a galei.

Ne intoarcem cu drag spre ei in fiecare an si ne bucuram sa vedem ca au crescut frumos si au varsta de 8 ani.

Baietii sunt in doar in grija mamei, iar venitul ei lunar este foarte modest, dar cu toate acestea ea face tot ce ii sta in putere pentru a le aduce bucurie micutilor, acestia suferind de sindromul Down si au avut si o operatie pe cord.

Si anul acesta am dori sa ii sprijinim cu haine, medicamente, alimente, lemne pentru foc si tot ce mai au ei nevoie.

 

Vezi cum a fost anul trecut la Gala Tineri pentru Tineri

Comments

comentarii

Rafael Nadal a câştigat patru meciuri la rând, lucru de care nu a mai fost capabil în ultimii doi ani.... Citește mai mult
Hidrologii au emis avertizări de cod Galben de viituri şi inundaţii pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns