fbpx

Frauda cu fonduri europene din Săcuieu se judecă în iunie

Tribunalul Cluj a amânat pentru data de 5 iunie judecarea cazului în care omul de afaceri Adrian Mihoc și firma lui sunt acuzați că au prejudiciat comuna Săcuieu cu peste 2,5 milioane lei, bani din fonduri europene.

Solutia Tribunalului pe scurt: ”Apreciind că se impune citarea în cauză, în calitate de asigurător a SC Certasig SA. cu sediul indicat în contractul de asigurare depus la dosar şi a părţii civile Ro Partener Construct SRL. , va dispune amânarea judecării cauzei”

Firma Cros Land Construct din Satu Mare a fost desemnată câştigătoarea acestui contract şi a subcontractat o parte din lucrări societăţii Ro Partener Construct din Teleorman. Aceasta din urmă a subcontractat mai departe lucrările unui număr de 17 societăţi de construcţii din Huedin. Firmele mici nu au  mai primit banii europeni care au venit. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că ”în perioada iunie 2011-octombrie 2012, inculpatul Mihoc Petrică Adrian, în calitate de administrator al SC CROSS LAND CONSTRUCT SRL și având de executat un contract ce privea un proiect FEADR (Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală), în mod repetat, a omis să furnizeze cu bună știință, datele cerute potrivit legii, pentru obținerea de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”De asemenea, Adrian Mihoc a subcontractat execuția lucrărilor unei alte firme, fără, a aduce la cunoștință acest lucru beneficiarului.  Prin aceste acțiuni și inacțiuni, inculpatul a prejudiciat comuna Săcuieu, jud. Cluj, cu suma de peste  2,5 milioane lei. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina