fbpx

Fostul pilot al lui Ponta a intrat în afacerea Engels prin copiii lui Ioan Rus

Pilotul de raliuri Edwin Keleti, fost coechipier și actual fin al lui Victor Ponta, a intrat într-una din firmele lanțului de bistrouri Engels prin preluarea părților sociale deținute de o altă firmă, în care sunt asociați fiul și fiica fostului ministru Ioan Rus. Amintim că echipajul Ponta – Keleti a primit în 2011 o mașină de la RMB Inter Auto, compania lui Rus. Sponsorizările primite cu Ponta i-a adus lui Keleti ANAF-ul pe cap.

Edwin Keleti, care este și finul lui Ponta de anul trecut, a devenit în primăvară asociat în firma MA Impression, pe care funcționează bistroul Engels Gallery din centrul Clujului. Din 2013 până la schimbările recente, asociații erau, în cote egale, Mircea Muntean și societatea Romproduct Serv, deținută de copiii lui Ioan Rus, fost ministru de interne și al transporturilor, care și-a dat nu demult demisia după celebra afirmație cu golanii și curvele. În 18 februarie, Adunare Generală a Asociaților firmei MA Impression SRL decide majorarea capitalului social al societatii prin cooptarea a doi noi asociati: Andrea Galfi, prietena pilotului de raliuri Thomas Abraham, și Edwin Keleti.

engels gallery

Apoi a urmat cesionarea, cel puțin pe hârtie, a păriților sociale deținute de Romproduct către Keleti. Potrivit Monitorului Oficial, în 2 martie, asociații din MA Impression SRL hotărăsc:

  • Cesionarea de catre asociatul cedent Societatea ROMPRODUCT SERV – S.R.L., reprezentata prin Rus Ioan Alexandru, catre asociatul cesionar Keleti Edwin a tuturor partilor sociale pe care aceasta dintâi le detine in cadrul Societatii MA IMPRESSION – S.R.L., in numar de 50 de parti sociale a cate 10 lei fiecare parte sociala, in valoare totala de 500 lei in numerar. Cesiunea a avut loc la valoarea nominala a partilor sociale de 10 lei fiecare, in suma totala de 500 lei, iar asociatii declara ca pretul a fost achitat anterior semnarii prezentei hotarari si ca nu mai au pretentii in acest sens.”
  • Cesionarea de catre asociatul cedent Muntean Mircea Marius catre asociatul cesionar Galfi Andrea a tuturor partilor sociale pe care acesta dintai le detine in cadrul Societatii MA IMPRESSION – S.R.L., in numar de 50 de parti sociale a cate 10 lei fiecare parte sociala, in valoare totala de 500 lei in numerar. Cesiunea a avut loc la valoarea nominala a partilor sociale de 10 lei fiecare, in suma totala de 500 lei, iar asociatii declara ca pretul a fost achitat anterior semnarii prezentei hotarari si ca nu mai au pretentii in acest sens.”

Prin urmare, Galfi și Keleti au rămas să împartă firma în două: 50 – 50%. De asemenea, s-a hotărât retragerea din functia de administrator a Medei Georgeta Opris, care este și la RIA Meridian, si numirea in această funcție a asociaților Andrea Galfi și Edwin Keleti. Romproduct Serv îi are ca asociați pe Ioan Alexandru Rus și Ioana Pușcaș, copiii lui Ioan Rus. Aceeași firmă este asociată cu Napocamin-ul lui Ioan Bene în societatea RIA Meridian ce deține hotelul Meridian.

romproduct serv
INFOGRAFIE asigurată de Termene.ro

Lanțul Engels se extinde

Thomas Abraham și Edwin Keleti
Thomas Abraham și Edwin Keleti

Pilotul Thomas Abraham, prieten cu Keleti, deține 50 % din firma Antilag SRL, pe care funcționează bistroul Engels din Piața Ion Agârbiceanu, cunoscută ca Piața Engels. Anul acesta, a fost înființată firma Antilag Food SRL, în care sunt asociați iubita lui Abraham, Andrea Galfi cu 50%, Edwin Keleti – 25% și Pietruța Botezan – 25%. Domeniul principal de activitate este ”activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente si alte servicii de alimentatie”. Lanțul Engels mai conține două localuri, în Piața Cipariu și pe Dorobanților, și o pensiune pe strada Câmpina. Recent, potrivit ziardecluj.ro, au achiziționat și spațiul unde a funcționat cafeneaua Croco.

Keleti, cu ANAF-ul pe cap

Edwin Keleti mai este asociat în firma Automedia SRL, care în 2011 a fost controlată de Agenția Națională de Administrare Fiscală și a primit o decizie de impunere de 400.000 de lei. “In perioada 2008-2011 Keleti Edwin si Ponta Victor, legitimati ca sportive – persoane fizice la C.S. Pro Drive Barlad au participat la cursele de raliu desfasurate in tara si in strainatate sub titulatura de “Echipajul Keleti-Ponta. Pentru a-si asigura finantarea participarii la acestei curse (autoturisme speciale pentru raliuri, echipamente sportive, taxe inscriere/participare, cheltuieli de reparatii, transport cazare etc) cat si pentru a crea aparenta de legalitate pentru primirea unor sume de bani sau bunuri sub diverse forme (simulari de prestari servicii, sponsorizari etc) de la diverse persoane juridice si fizice, a interpus in relatiile contractuale cu “sponsorii” pe SC Automedia SRL Cluj Napoca cat si pe asociatul unic si administratorul acesteia, Edwin Keleti”, se arată în raportul ANAF de mai jos.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Firma lui Keleti a contetat în instanță decizia de impunere. În 22 mai 2014, Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat definitiv, respingând acțiunea firmei împotriva ANAF.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Firma lui Ioan Rus, printre sponsori

keleti pontaMaşinile de raliu folosite de fostul lider PSD Victor Ponta în campionatul naţional de raliu, unde a concurat alături de clujeanul Edwin Keleti, au fost sponsorizate în 2010 şi 2011 de Dorinel Umbrărescu, cunoscut şi ca “regele asfaltului”, şi de fostul ministru Ioan Rus, liderul “Grupului de la Cluj” din PSD. În acea perioadă, firma Automedia SRL, patronată de Edwin Keleti, a derulat afaceri cu societăţi deţinute de oameni importanţi din mediul politic sau de afaceri, abonaţi la afacerile cu statul.

Una dintre firmele lui Dorinel Umbrărescu a semnat în anul 2009 cu firma lui Keleti un contract de aproape 500.000 de lei, care avea ca obiect vânzarea unui autoturism Renault Clio 3, model 2009, folosit pentru competiţiile de raliu. Cu această maşină, echipajul Edwin Keleti şi Victor Ponta a concurat în 2010 în Campionatul Naţional de Raliuri. Firma lui Keleti trebuie să asigure, potrivit aceluiaşi contract, servicii de publicitate pentru firma lui Umbrărescu în competiţia de raliuri din 2011.

ioan rus ministruDupă ce maşina livrată de firma lui Umbrărescu s-a uzat, echipajul Edwin Keleti – Victor Ponta a primit o altă maşină, de data aceasta de la RMB Inter Auto, firmă patronată de Ioan Rus. Contractul încheiat a fost de tip barter, adică maşină contra publicitate. Mai precis, pentru anii competiţionali 2011- 2012, echipajul de raliu a primit o maşină Mitsubishi Lancer Evolution X RS. Maşina costa în jur de 150.000 de lei, iar pentru aceasta, firma pilotului lui Ponta se angaja să presteze servicii de publicitate pentru anul 2011, dar şi să participe la mai multe evenimente organizate de firma lui Ioan Rus, care deţine mai multe showroom-uri specifice unor mărci de autoturisme. Inspectorii ANAF au mai descoperit că pentru a transforma maşina luată pe “barter” de la RMB într-una destinată concursurilor de raliu, Keleti a încheiat un alt contract cu societatea Colina Motorsport SRL, pentru suma de 77.000 de euro.

Nașul Ponta

Primul-ministru a fost, în iulie 2014, nașul de cununie al prietenului său Edwin Keleti. Nunta a avut loc la restaurantul Aroma de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, iar Victor Ponta a reușit să se strecoare neobservat.

 

Comments

comentarii

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au dat o spargere într-o casă din cartierul clujean Andrei Mureșanu.... Citește mai mult
Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!