fbpx

Dumitru Fărcaș, iertat de procuror: ”nu există interes public pentru urmărirea faptei”

Celebrul taragotist clujean Dumitru Fărcaș a primit clasare în dosarul în care era cercetat pentru conducerea mașinii sub influența băuturilor alcoolice.

Dumitru Făcaș a fost prins băut la volan în luna noiembrie 2014, în timp ce se întorcea de la Festivalul „Taragotul de aur”, organizat în onoarea lui. Pentru că era noapte și pentru că nu avea farurile pornite, un polițist l-a oprit în trafic și i-a cerut să sufle în etilotest.

Potrivit EVZ.ro, un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a dispus clasare pe motiv că nu există interes public pentru urmărirea faptei, având în vedere personalitatea lui Dumitru Fărcaș, faptul că regretă fapta și că alcoolemia era ”relativ redusă”

”S-a apreciat că în cauză nu există interes public pentru urmărirea faptei, având în vedere că inculpatul a recunoscut și regretat sincer săvârșirea faptei, a circulat pe o distanță scurtă, sub 100 m (pe timp de noapte, când circulația, atât rutieră cât și pietonală este redusă), de pe strada V. Alecsandri, unde era parcat autoturismul acestuia până pe strada Cardinal Iuliu Hossu. Alcoolemia inculpatului a fost relativ redusă, de 1,05 grame la mie. Inculpatul s-a aflat la prima confruntare cu legea penală, este în vârstă de 78 de ani, are funcția de profesor universitar la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Mai mult, inculpatul este una dintre personalitățile culturale clujene, are nenumărate distincții și premii, titlul de doctor honoris cauza al Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu”, se arată în motivarea clasării.

clasare farcas

Comments

comentarii

Lasă un răspuns