fbpx
Rocsana Contras

Fosta secretară a lui Uioreanu, audiată: ”A luat o batistă cu ajutorul căreia a deschis plicul”

Fosta secretară de la cabinetul fostului președinte CJ Cluj, Horea Uioreanu, a povestit la Tribunal despre un plic misterios cu bani, adus la birou de directorul unei firme de asfaltări. Fosta secretară Rocsana Contras a spus că Uioreanu a atins plicul doar cu batista.

Rocsana Contraș a fost audiată ca martor în procesul lui Uioreanu și a povestit despre un plic în care se aflau 45.000 de lei adus de un bărbat la cabinetul președintelui. Declarația dată în instanță a fost prezentată de EVZ.ro.

”În timp ce eram singură în secretariat s-a prezentat un domn care avea asupra lui un plic de culoare maro, voluminos, pe care l-a pus pe masă spunând că este pentru domnul președinte. Deși l-am întrebat cum se numește și ce conține plicul acesta a refuzat să îmi spună, insistând că este pentru domnul președinte, după care a plecat lăsând plicul la mine pe birou, a declarat fosta secretară a lui Uioreanu.

Potrivit procurorilor DNA Cluj, plicul a fost adus de directorul general de la firma Diferit SRL din Cluj Napoca, Grigore Vădean, abonată la lucrări publice dde asfaltare străzi.

Secretara a mai povestit că Uioreanu a refuzat să atingă plicul și că a intrat în biroul lui pentru a aduce o batistă: ”Președintele a intrat în biroul său, a luat o batistă cu ajutorul căreia a deschis plicul, constatând că erau bani, fără să pot spune despre ce sumă era vorba … În continuare cu președintele ne-am dus la pază pentru a verifica camerele de supraveghere, am verificat registrul în care se consemnau persoanele care intrau în Consiliul Județean Cluj, însă nici domnul președinte nu și-a dat seama cine este persoana aceea. (….) Ne-am reîntors la cabinetul președintelui și acesta l-a sunat pe Pop Răzvan, căruia i-a spus textual să dispară plicul respectiv”. Rocsana Contras a mai spus că Uioreanu a căutat pe internet să vadă cine ste Grigore Vădean.

Fosta secretară mai spune că, după câteva zile, a fost prezentă la o discuție cu alte persoane, la care lua parte și Răzvan Pop și așa a aflat că banii erau destinați pentru campania electorală a deputatului Elena Uioreanu, soția lui Horea Uioreanu. ”Pop Răzvan a spus cuiva și am auzit și eu că banii respectivi reprezentau o donație pentru campania Elenei Uioreanu”. 

În dosarul de urmărire penală, procurorii DNA Cluj susțin că banii au ajuns la cabinetul președintelui CJ Cluj la îndemnul directorului Direcției Regionale de Drumuri, Eugen Cecan.

Comments

comentarii

Un comentariu

  1. TOTI SUNTETI MANJITI CU MIZERIILE ASTEA. Va doresc neliniste in somn CORUPTILOR. DONATIE PENTRU CAMPANIE, auzi acolo……sper ca urmatoarea donatie sa fie pentru SICRIELE VOASTRE!

Lasă un răspuns