fbpx

A început Cupa Coral la șah în holul FSEGA. Sunt înscriși 240 de jucători

Cupa Coral Impex la șah a început la Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) şi va ține până duminică. Holurile facultății au fost ocupate de împătimiţii sportului minţii.

În competiția județeană s-au înscris aproximativ 240 de participanţi de toate vârstele. ”Ideea organizării acestui concurs a fost a managerului companiei, domnul Badea Alexandru, care este un împătimit al șahului. De mult spunea haideți să facem un astfel de concurs și iată că a venit și momentul. Chiar citeam astăzi în presă un interviu cu directorul unei companii de producătoare de mașini, care spunea că România este o țară a forței de muncă low-cost și trebuie să iasă din această sferă. Eu sunt perfect de acord cu această afirmație și trebuie să facem toți câte ceva să creștem nivelul de performanță al tinerilor. Șahul este un sport al minții, el dezvoltă gândirea și mesajul nostru este: ”haideți să antrenăm gândirea, dar haideți să o și răsplătim”. Motivația acestui concurs este de a promova șahul în rândul tinerilor, dar și a românilor în general”, a declarat directorul comercial al companiei CORAL IMPEX, Ciprian Bogaciu.

Competiţia se va desfăşuran în trei sesiuni. În prima sesiune vor concura 90 de copii nelegitimaţi din clasele 0-5, în cea de a doua sesiune vor intra în cometiţie m ai mult de 100 concurenţi, alţi 50-60 urmând a lua loc în faţa tablelor de şah în cea de a treia sesiune. Ultimele două sesiuni sunt de tip „open”, adică fără limită de vârstă. Câştigătorii vor primi cupe, medalii şi diplome, dar şi premii în bani, fondul total de premiere fiind de 2120 de euro.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina