Vecinii vor să închidă grădina de vară Boema sau să-i reducă programul

O familie care locuiește lângă celebra grădină de vară Boema se judecă la Tribunal pentru anularea acordului de funcționare al localului.

Vremea teraselor a venit, însă administratorii societății Grădina de Vară Boema SRL au încă grija proceselor cu vecinii pe cap. După ce s-au judecat doi ani pentru a amendat primită în 2013 pentru că terasa a funcționat fără autorizație, acum, când au acord de funcționare de la Primărie, se judecă pentru a-l păstra. Asta deoarece familia Pop, din imobilul vecin, a cerut la secția de contencios a Tribunalului anularea acordurilor de funcțioare emise de Primărie în 21 noiembrie 2013 și 5 decembrie 2013.  Primul a avizat funcționarea terasei până la 2 dimineața, iar al doilea acord este pentru restaurant, in aceleasi condiții de program. În subsidiar, reclamanții au cerut reducerea programului de funcționare până la ora 22.

Vecinii susțin că au perete comun cu localul și că ”de la momentul la care activitatea societății a inceput, subsemnatilor ne-a fost afectată viața privată, fiind deranjați de zgomotul produs de activitatea acesteia”. Potrivit plângerii, terasa are o capacitate de 200 persoane. ”Simpla activitate produce un zgomot constant, care după ora 23, cand orașul nu mai produce un zgomot de fond, se aude și mai tare”, s-au plâns vecinii la instanță.

Reclamanții au invocat Hotărârea de Consiliu Local 411/2008, care prevede pentru terasele din cartierele Clujului un program de funcționare până la ora 22. Reprezentanții serviciului autorizăei comerț din cadrul Primăriei susțin că centrul muncipiului nu este cartier. În schimb, vecinii grădinii de vară Boerma invocă HCL 467/2009, despre care spun că delimitează ”cartierul central al municipiului Cluj-Napoca”. De asemeena, reclamanții spun că avizele s-au eliberat fără acordul vecinilor. ”Acceptul proprietarilor direct afectați cu care se învecinează” este prevăzut la punctul 8 al anexei 2 din din HCL 467/2009.

Potrivit reprezentanților Primăriei, ”prevederile HCL 411/2008 se rasfrâng asupra activitatii comerciale desfasurate la nivelul zonelor de locuit -cartiere – din municipiul Cluj-Napoca, scopul actului administrativ cu caracter normativ fiind acela de a limita in aceste zone disconfortul prezumtiv pe care l-ar genera desfășurarea acestor activitati intr-un anumit interval orar”.

Reprezentanții societății au precizat la dosar că în ultimi 50 de ani în incinta imobilului de pe strada Iuliu Maniu nr.34 a funcţionat localul „Grădina de Vară Boema”, iar lucrările realizare în baza autorizaţiei de construire din 2013 au presupus doar consolidarea şi renovarea spaţiilor degradate ale vechiului restaurant şi a vechii grădini de vară.  În ceea ce priveşte deranjarea fonică, spun că nu corespunde realităţii,

Vecinii susțin că vechea terasă era una mică cu program până la ora 22 și că imobilul casă de locuit nu a avut niciodată destinația de restaurant. Instanța va judeca dosarul în 3 iulie.

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. Gradina de vara Boema este acolo din vremea epocii de aur si pana acum nu sau ridicat probleme nu inteleg de ce patronul nu se poate intelege cu vecinii.Probleme este din cate am inteles eu muzica care este data prea tare pe timpul serii,dar si aici ambele parti aflate in litigiu se pot intelege fara ca sa se ajunga in instanta.

Lasă un răspuns