fbpx

Fosta grefieră, care a plâns la Tribunalul Cluj, a fost arestată preventiv de Curte

După ce Tribunalul Cluj a hotărât plasarea în arest la domiciliu, un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel a admis contestația DNA și a dispus arestarea preventivă pentru 24 de zile a fostei grefiere de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, Veronica Feher.

Femeia în vârstă de 62 de ani, pensionată din funcția de grefier la Tribunalul Bistrița-Năsăud, este urmărită penal pentru trafic de influență în formă continuată.

Surse judiciare au precizat pentru Clujust.ro că în ziua de 24 februarie, când a fost dusă de polițiștii judiciari la Tribunalul Cluj, fosta grefieră a plâns atât pe hol, cât și în sala de judecată, pe tot parcursul judecării propunerii de arestare preventivă. De altfel, spun sursele, acest aspect apare și în încheierea judecătorului de la Tribunal care a hotărât arestul la domiciliu, acesta făcând referire la ”prestația actoricească din sala de ședință a inculpatei”.

Totuși, judecătorul a ținut cont de persoana acuzatei, o femeie în vârstă de 62 de ani, cu multiple afecţiuni cronice, relevate de actele medicale existente la dosarul cauzei, de faptul că nu are antecedente penale şi de împrejurarea că a reuşit să se pensioneze din funcţia de grefier în mod demn.

Aceste aspecte se pare că nu au mai contat la Curtea de Apel Cluj, unde un alt magistrat a hotărât arestarea preventivă pentru 24 de zile, începând cu 2 martie.

Potrivit DNA, grefiera a cerut bani pentru a interveni pe lângă judecători: ”În perioada august 2016 – 14 februarie 2017, inculpata Feher Veronica a pretins și ulterior a primit suma de 100.000 lei și produse alimentare, de la o persoană – rudă a doi inculpați trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Pentru această sumă de bani, inculpata i-a creat persoanei respective impresia că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Bistriţa Năsăud, însărcinați cu judecarea cauzei respective, în vederea emiterii unei soluţii favorabile față de cei doi inculpați.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns