Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Fiica lui Augustin Lazăr vrea să urce de la Parchetul local direct la Parchetul Curții de Apel Cluj
Procuroarea Anca Lazăr

Fiica lui Augustin Lazăr vrea să urce de la Parchetul local direct la Parchetul Curții de Apel Cluj

Fiica procurorului general Augustin Lazăr vrea să urce de la Parchetul local direct la Parchetul Curții de Apel Cluj. Anca Augusta Lazăr este printre sutele de magistrați care participă în 26 noiembrie la cele două concursuri de promovare în funcții de execuție: cel pentru promovare efectivă și concursul pentru promovare pe loc, adică doar în grad.

Potrivit anunțului de concurs, pentru promovarea efectivă, concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 259 funcții de execuție vacante la nivelul instanțelor judecătorești, dintre care 187 la tribunale și 72 la curțile de apel, precum și pentru ocuparea unui număr de 70 funcții de execuție vacante la nivelul parchetelor de pe lângă instanțele judecătorești, dintre care 62 la parchetele de pe lângă tribunale și 8 la parchetele de pe lângă curțile de apel.

Pentru promovarea pe loc, concursul se organizează sub condiția finanțării posturilor de judecător și sub rezerva suplimentării bugetului Ministerului Public pentru posturile de procuror, pentru ocuparea unui număr de:

  • 200 locuri la tribunale, alocate următoarelor materii de concurs: drept penal – 26 locuri, drept comercial -42 locuri, drept administrativ – 42 locuri, drept financiar și fiscal -22 locuri, drept civil-40 de locuri, dreptul muncii -28 locuri
  • 100 locuri la curțile de apel, alocate următoarelor materii de concurs: drept penal – 25 locuri, drept comercial -13, drept administrartiv – 23, drept financiar și fiscal -12, drept civil-8, dreptul muncii-19.
  • 30 locuri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției, alocate materiei drept penal
  • 200 locuri la parchetele de pe lângă tribunale, alocate materiei drept penal
  • 70 locuri la parchetele de pe lângă curțile de apel, alocate materiel drept penal

Tabelele cu magistrații care participă la concursul de promovare pe loc sau cel pentru promovare efectivă arată că unii vor să sară peste o instanță sau un parchet, ceea ce se încearcă să se interzică prin noul proiect de modificare a legilor justiției. Adică magistrații să promoveze gradual, de la judecătorie la tribunal și de la tribunal la curtea de apel. La fel în cazul parchetelor de pe lângă acestea.

Printre cei care vor să ”ardă” o etapă este și fiica procurorului general al României, Anca Lazăr, care s-a înscris la concursul pentru promovare efectivă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca la Parchetul Curții de Apel (PCA) Cluj. Anca Lazăr a fost numită procuror definitiv prin decret prezidențial în ianuarie 2014, dar îndeplinește condiția de vechime de 6 ani pentru PCA Cluj cu tot cu anul de stagiatură și cei doi ani la Institutul Național al  Magistraturii.

Dintre magistrații clujeni, s-au mai înscris la concursul de promovare efectivă procuroarea Corina Adela Lazea de la Parchetul Tribunalului, care vrea la PCA, George Ion Pop de la PJ Cluj-Napoca la PT Satu Mare , Florinela Tofan de la PJ Cluj-Napoca la PCA, Sanda Daria Varga de la PJ Dej la PCA, judecătoarea Iulia Fadei de la PJ Cluj-Napoca la Tribunalul Cluj, Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan – vicepreședintele de la Tribunalul Cluj la Curtea de Apel Alba Iulia, Mihai Iulia Gîlcă președintele de la Judecătoria Gherla, care dorește să ajungă la CA Alba Iulia, Rodica Elisabeta Guzu de la Tribunalul Cluj la CA Alba Iulia, Emese Luca de la T Cluj la CA Cluj, Petru Urs de la T Cluj la CA Cluj.

La concursul de promovare pe loc s-au înscris 58 de procurori din raza Curții de Apel Cluj, unii dorind grad de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum procurorul Marius Boțogan de la Parchetul Tribunalului Cluj, Fabian Gyula de la PCA Cluj sau Constantin Toloargă de la PJ Gherla, și 79 de judecători, unii de la Judecătoria Cluj-Napoca, care vor grad de curte de apel: Oana Maria Daradics, Mihai Ștefan Ghica, Ruxandra Maria Pavel, Valentina Todea, Bianca Șoimița Trifan, Iuliana Velniciuc Ciuparcă,

Comments

comentarii

Lasă un răspuns